lauantai 1. helmikuuta 2014

Maastoilua

Mentiin tänään Jennynkanssa tallille ja meinattiin että mennään maastoon ilman satulaa. Haettiin hepat tarhasta ja harjattiin ne, Oskulla oli kauheita jää möhkäreitä ja jäätynyttä lunta selkä täynnä! Oli vähän ongelma saada ne pois.. No päästiin lähtemään mutta huomattiin että voi mennä vain käyntiä ja ei ylä tai ala mäkiä.. Molemmilla hepoilla oli etusissa kunnon "jääkorkokengät", ei osunut edes hokit tai kengät maahan.. Ainiin ja tiputtiin Oskunkanssa melkein ojaankin.. Auto tuli vastaan eikä yhtään viitsinyt väistää niin minä väistin ja siinä oli sitten lumen alla oja jonne Oskulla upposi toinen etujalka kokonaan.. Päästiin onneksi ylös ilman pahempaa vahinkoa.. Eikä auto tajunnut silti väistää niin jouduttiin sitten siinä lumihangessa arpomaan että missä ei olisi ojaa.. Noo päästin sitten ohi ja jatkettiin matkaa ja  molemmat, etenkin Osku, oli tosi säikkyjä! Säikähti ihan kaikkea mahdollista ja kyttäili koko ajan ja oli ihan jännittynyt..  Varmaan kun niin paljon energiaa niin olisi halunnut juosta koko ajan mutta ei voinut. Ja pappa oli kuulemma taas pukitellut ja muutenkin energinen ja sellainen! :D Ihme energia pappa !
 Tultiin sitten kotiin kun oltiin kävelty pellolla jonkun aikaa ja  riisuttiin ja hoidettiin pappa ja vietiin tarhaan.
Sitten alettiin Oskunkanssa harjottelee selkään nousua siten että se pysyy paikallaan. Nameja taskut täyteen ja ensin tehtiin monia toistoja siten että Jenny punttasi mut selkään kun ei ollut satulaa ja aina nami kun pysyi paikallaan koko ajan. Sitten selkään nousua että nousen penkiltä ja nekin meni hyvin ja sitten vielä satulalla ja meni aika hyvin kaikki! Muutaman kerran jokaisella tyylillä lähti kävelemään kun olin melkein selässä mutta sitten vaan alas eikä namia. Onneksi on fiksu heppa joka oppii nopeasti (;
Huomenna sitten Heidi tulee opettamaan, saa nähdä mitä tulee kun ylienerginen hevonen ja jos sataa yöllä paljon lunta.. Kun nyt juuri kun lähdettiin niin kenttä aurattiin.
Ja kamerasta loppui akku kesken niin on vaan muutama kuva :D





Tässä nyt tää video joka kuvatiinn 26.1.2014, kun se ei silloin ladannut sitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti