keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kavioiden hoitoa,peltoilua ja irronnut kenkä

Maanantaina tosiaan kengittäjä kävi hoitamassa kavioita. Itse en päässyt paikalle kun oli ensimmäinen päivä työharjoittelua. Reijo sen sijaan oli tallilla kengittäjän kanssa. Papalle laitettiin kaikki samat  kengät takaisin, eikä sillä ollut pahemmin kaviot kasvaneetkaan. Oskulle sen sijaan piti laittaa eteen uudet, kokoa isommat kengät ja takakenkiäkin piti leventää. Lisäksi kengittäjä sanoi, että Oskulla säde kasvaa ihan tajuttoman nopeasti ja saa joka kerta ottaa ihan kunnolla pois siitä.
Lisäksi Oskulla takaa toisesta jalasta kavio kuluu ulkoreunasta. Kengittäjän mukaan johtuu kun on tallissa betonipohja, vaikkakin paljon purua päällä niin usein hevoset ylös noustessaan, maatessaan ja piehtaroidessaan kuluttavat kaviota jos on betoni lattia. Puru kumminkin siirtyy kun ne siellä möyrii ja sitten kavio osuu betoniin ja sitä tarpeeksi usein kun tapahtuu niin kavio kuluu. Se ei onneksi ole vaarallista kun se ei kulu niin pahasti että olisi haittaa siitä. Kaiken huippuna tämä oli ensimmäinen kengitys tilanne ilman rauhoittavia! Ponit olit molemmat hienosti. Kumpikaan ei välittänyt oikein naulojen hakkaamisesta, mutta Pappa vaan vähän nyki jalkaa välillä pois naulaamisen aikana. Osku sen sijaan hyppi sivulle kolmella jalalla niin paljon, että Reijo joutui menemään toiselle puolelle hevosta työntämään kun kengittäjä naulasi kenkiä jalkaan. Oskulla on vielä erityisen kovat kaviot niin joutui hakkaamaan kengittäjä ihan kunnolla niitä nauloja.  Hienot ponit! :)

Poni peltoilun ja piehtaroinnin jälkeen


Keskiviikkona käytiin peltoilemassa kun kentällä ei voi tehdä kun käyntijuttuja tällä hetkellä ja halusin päästä liikuttamaan Oskua paremmin. Otin ponin liinaan ja ketjuun ja lähdettiin maastoon kävellen. Mentiin pellolle ja siellä Osku sai kunnon hepulit ja hyppi ja pomppi ja kävi sitten piehtaroimassakin lumi/loska/muta pellolla.. Sitten kun Osku oli rauhoittunut jo että malttoi rauhassa ravailla niin jatkettiin taas matkaa vähän eteenpäin maastoon ja sitten kotiin takaisin.
Kotiin mennessä tehtiin pysähdys harjoituksia ja ne meni hyvin. Osku tosi hienosti seisoi paikallaan aina kun pyysin! Puolessa välissä matkaa huomasin, että Oskulta puuttuu etukenkä toisesta jalasta.
Reijo lähti takaisin pellolle etsimään kenkää ja me mentiin ponin kanssa kotiin, että pääsevät ponskit syömään. Siivosin tarhaa ja sitten Reijo tuli jo takaisin. Kenkä oli löytynyt ja tokaisin siinä ennen kuin näin kengän että "Hyvä,että löytyi pitää vaan hakata takaisin". Näin kengän ja totesin, ettei se ihan niin toimikkaan.. :D Onhan se hyvä, että maanantaina Osku sai kokonaan uudet kengät ja keskiviikkona pitää taas soittaa kengittäjä paikalle..

Hyppy

Pomppu

Loikka






Poni vihdoin rauhoittui

Vesi on jännä juttu

Toihan menee ihan hyvin takasin tollasenaan, eikö? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti