sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Harjoitus tekee mestarin

Blogi on nyt ollut hiljaiselolla taas hetken. Mulla ei vaan yksinkertaisesti ole ollut aikaa olla koneen ääressä kovin paljoa. Oon käyttänyt aikani muuhun kuten heppailuun ilman paineita, että saanko jonkun kuvaamaan ja tuleeko hyviä kuvia blogiin jne. Ollaan paljon Oskun kanssa treenailtu maastakäsin väistöjä ja muita taivutuksia. Violalla on ollut tunti myöskin tällä viikolla. Lisäksi olen ollut koiravahtina nyt viikonlopun ja nähnyt paljon kavereita ja ihan vaan rentoutunut. Nyt kuitenkin päätin tulla kertomaan teille perjantain ratsasteluista.


Menin Oskulla kentällä ihan normaalisti. Ensin paljon käynti työskentelyä, voltteja, väistöjä,kiemuroita ja kaikkea mahdollista. Osku asettui ja taipui tosi hyvin ja muutenkin oli aika hyvin kuulolla. Pohkeenväistöt sitten olikin meidän ongelma. Otin raipan väistöihin mukaan, jolloin sain Oskua herkemmäksi pohkeelle ja siten takapäätä vähän paremmin mukaan. Täydellistä väistöä ei saatu kumpaakaan suuntaan, mutta yhdet ihan hyvät molempiin suuntiin joihin sitten lopetin  pohkeenväistöt.




Ravissa tein verkan jälkeen ihan vaan tempon vaihteluita ja ravi-käynti siirtymisiä. Sillä tavalla saa paljon herkistettyä Oskua pohkeelle ja istunnalle. Koitin hidastukset/käyntiin siirtymiset tehdä aina mahdollisimman paljon pelkällä istunnalla ilman ohjaa. Loppua kohden Osku kuunteli istuntaa jo tosi hyvin. Raippa oli taas mukana, vaikken sitä kertaakaan tarvinnut, mutta raipan ollessa mukana myös raviin lähdöt meni paremmin kun poni reagoi heti pohkeeseen. Tultiin muutamat "lisäykset" kun vaihdettiin suuntaa kokorataleikkaa-tehtävän avulla. Lisäykset jotka otettiin ennen laukkaa oli vähän vaisuja, mutta pysyi ravilla.





Laukkaa otin vaan pitkät sivut. Lyhyen sivun aikana paineistin vähän Oskua jolloin laukka nousi paljon räjähtävämmin ja enemmän takapäätä käyttäen. Eikä siten miten Osku normaalisti hätiköi etujaloilla laukkaan. Otettiin myös muutamat nostot käynnistä ja molempiin suuntiin laukat meni tosi hienosti! Mitäs nyt ekalla nostolla poni päätti, että nyt mennään ja ekaa kertaa ryösti! Tosin sitä kesti noin viisi askelta kun sain sen takaisin hallintaan.



Ja sit läks



Laukkojen jälkeen ennen loppuraveja tultiin vielä yksi lisäys. Osku otti laukalle viisi ekaa yritystä, mutta sitten  aina lopetin kesken ja menin takaisin uralle. Kuudes kerta todensanoi ja sieltä saatiin ihan hieno lisäys aikaseksi, vaikkakin vetikin pään vähän luotiviivan taakse kesken lisäyksen. Kuvista ei saa oikeaa käsitystä lisäyksestä kun kuvat vähän huonoista kohdista, mutta ai että se  tuntui selkään hyvältä!



Kiitoksia ponille




Nyt vaan paljon treeniä väistöihin ja lisäyksiin. Ne voisi nyt olla meidän isoin harjoittelun alue. Tykkään Oskun kanssa ottaa aina yhen tai kaksi asiaa kerrallaan mitä harjoitellaan n.1-2 kertaa viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti