lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hammaspiikkejäkö?

Tänään huomasin kun ratsastelin pihalla ympyrällä, että Osku ei asetu ollenkaan vasemmalle. Jos vähänkin koittaa asettaa niin se pienentää vain ympyrää. Vaikka olisi sisäpohje kunnolla kiinni ja koittaa asettaa niin se menee vain suoraan läpi pohkeesta. Vasemmassa kierroksessa ympyrällä saattaa yrittää jopa asettaa itseään oikealle. Vasempaan jos menee pientä volttia niin asettuu kyllä ihan hyvin.
 Oikealle asettuessa se taas "yliasettuu", tein loivia kiemuroita niin  suurin työ oli saada se suoraksi kiemuran jälkeen jossa oli asetettu ja taivutettu oikealle. Isolla ympyrällä Osku koittaa myös asettaa itseään ihan liikaa oikeassa kierroksessa.
Mentiin tänään vähän pohkeenväistöäkin ja vasemmalle väistöt meni todella hyvin. Oikealle ei mennyt askeltakaan vaikka Jenny oli vieressä auttamassa.. Herää monia kysymyksiä, onko sillä ikäviä hammaspiikkejä hampaissa? Jumeja lihaksissa? Vai onko se oikeasti vain niin jäykkä vasempaan kierrokseen?






Ratsastaessa Osku oli todella reipas ja liikkuvainen, ei tehty mitään erikoista. Käveltiin, ravailtiin ja sitten otettiin muutama laukkapätkä. Ravissa ja käynnissä tehtiin paljon volttikahdeksikkoa ja samaa mutta ympyröillä ja kiemuroita jne. Tehtiin siis paljon erilaisia taivutus ja asetus tehtäviä. Laukassa on se jännä juttu, että kun harjoittelin sen kanssa vasemman laukan apuja äänimerkin kanssa niin meni hyvin ja nosti yllättävän hyvin sen laukan.
Ympyrällä ei voinut laukata koska se asetti itseään koko ajan ulos ja pienensi ympyrää niin, ettei pystynyt enää laukkaamaan vaikka miten yritin pitää ympyrän isona. Mielestäni aika hassua, ettei asetu tai mitään vasempaan, mutta nostaa vasemman laukan paremmin. Oikeaa laukkaa ei nosta ollenkaan vaikka kuinka yrittää asettaa kunnolla oikealle ja yritin ympyrälläkin nostaa oikean laukan, mutta se ei noussut.. Tästäkin herää monia kysymyksiä.. Olenko tehnyt jotain väärin kun vasen laukka nousee aika hyvin ja oikea ei ollenkaan ? Onko jotain lihasjumeja jotka vaikuttavat myös siihen, että oikea laukka on vaikea? Eniten ihmetyttää kun se asettuu ja taipuu hyvin oikealle ja menee ympyrällä hyvin oikean kierroksen ja silti oikea laukka ei vain nouse.





Nyt odotan vain, että Markku soittaisi raspaajalle kun alkaa olla sen aika ja todella haluan tietää johtuuko vasemman ohjan "väistely" jostain hammaspiikistä/piikeistä.  Jos sieltä ei löydy mitään niin pitää varmaan koittaa soittaa hierojalle, jos tulisi hieromaan molemmat hevoset. Tuntuu vain todella hassulta ajatukselta, että se olisi vain jäykempi vasempaan, mutta silti vasen laukka nousee paremmin..



Pestiin tallilla vielä kaikki 3 satulaa, molempien riimut,suitset jaOskun valjaat. Putsattii harjoistakin kaikki karvat pois. Käytiin me maastossakin Oskun  loppukäynnit ja papan alkukäynnit kävelemässä kun Jenny taas ratsasti meidän jälkeen. Huomenna varmaan menenen Oskulla vain rennosti ilman satulaa pelkällä riimulla.




Sen lisäksi, että huolettaa tuo Oskun juttu niin olen niin huolestunut Larasta.. En tiedä mitä sen kanssa voi tehdä.. Ehkä kirjoitan siitä jonkun oman postauksen kun on aikaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti