sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Irtojuoksutusta ja Heidin tunti


Pappa<3
Eilen päästin oskun juoksemaan kentälle irtona kun on seissyt kaikki arkipäivät kun olen itse ollut kipeänä. Onneksi sen tein ei muuten olisi tänään tunnista tullut mitään!
















Tänään Heidi tuli pitämään tuntia ja huomasi, että Oskulla oli lihakset vähän jumissa. Varmaan siitä kun oli seissyt viikon/ollut talutuksessa. Alkutunnista tehtiin pysähdyksiä ja kolmikaarista,että sai vähän jumpattua. Sitten alettiin ottamaan oikeaa laukkaa, kun se on TOSI paljon heikompi. Yritettiin eri tavoilla varmaan 20-30 min saada sen oikean laukan, mutta Osku tarjosi vain vastalaukkaa tai kiitoravia. Lopulta saatiin oikea laukka siten,että Heidi juoksi raipan kanssa vieressä ja mentiin ihan pienellä ympyrällä ja mulla lähes kaikki paino sisällä. Laukattiin siinä sitten täysin hallitsematonta oikeaa laukkaa kenttää ympäri, mutta saatiin se laukka. Sitten Osku sai sen ansaitseman kävelytauon ja sen jälkeen vasenta laukkaa, se nousi heti ja oli myös ihan yhtä hallitsematonta. Huomasi kyllä myös, että vasenlaukka on PALJON vahvempi kun pyöri paljon paremmin. Saatiin sitten Heidiltä läksyksi liinassa harjoitella oikeaa laukkaa paljon, että saataisiin sitä vähän paremmaksi.

 Osku oli taas tänään sillä päällä, että pää ylhäällä kipitetään joko täysiä tai sitten löntystellään. Oskusta kyllä huomaa heti, että nyt kun alettu laukkaa harjoittelemaan niin se ei tukeudu ravissakaan se ei tukeudu kuolaimeen/kanna itseään ollenkaan, vain pätkittäin. Ja tietenkin niitä pätkiä kun se näyttää edes hevoselta niin kuvaaja ei tajua kuvata :D No ei voi mitään, pääasia on, että itse tietää miten hevonen menee. Ja, että se kyllä rentoutuu niskastakin pätkittäin hyvin. Usein se vain odottaa sitä laukkaa ja kipittelee pää ylhäällä sitten hetkeksi rentoutuu niskasta ja sitten taas pää ylös. Toki osa johtuu minusta itsestä, vaikka koitankin istua mahdollisimman hyvin ja rentona ja pitää tasaisen käden. Esimerkiksi sormet minulla aukeaa usein ja se nostattaa Oskun päätä ylös.






"Heilu vaan kepin kanssa! Oikea laukka ei nouse! "




Sitten nousi laukka, mutta se oli vasen, joten ei kelpaa

Loppuraveja pidemmällä ohjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti