keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Eläinlääkäri tuli kylään.

Tänään siis eläinlääkäri tuli raspaamaan hevosten hampaat ja antamaan jäykkäkouristuspiikin. Papalla hampaat on ns. aaltoilevaa, joten täytyy raspata useammin. Mutta se on  kuulemma yleistä vanhoilla hevosilla. Oskulla taas on yksi uusi hammas tulossa kohta läpi, joten jos se on normaalia kiukkusempi niin syy löytyy siitä.  Mulla on niin kauhean huono muisti, että puoliakaan en muista mitä lääkäri sanoi. Taisi se mainita myös, että toisella, en muista kummalla on ollut hammaspiikki juuri kuolaimen kohdalla! Onneksi se on nyt poissa niin ei satu siellä enään..

Lisäksi lääkäri katsoi jalat molemmilta päällisin puolin ja ne olivat hyvät. Mahat kuunneltiin eikä kuulunut mitään sivuääniä kummallakaan. Eli nyt hevoset on tuollalailla päällisin puolin terveeksi todettu. Oskun ripulikin johtui siitä, että oli järsinyt kyllästettyä puuta, mutta nyt sekin asia pitäisi olla kunnossa. Lääkäri kyllä sanoi, että heinämääriä  pitää pienentää.. Onhan ne molemmat vähän tuhdissa kunnossa, hups..!

Nyt Oskulla on siis kaviot niin lyhyet, että se on ollut liikuntakiellossa ja siksi saanut olla vain tarhassa. Joskus 2 viikon päästä hepat saa kengät ja sitten taas voi jatkua normaalisti, kentän ja maaston kunnon mukaan liikutus. Tällä hetkellä kenttä on siinä kunnossa, että siinä voisi tehdä käynti ja ravi tehtäviä. Juuri sopivasti kun Oskua ei saa liikuttaa. Toivotaan parasta, että se olisi kunnossa vielä sitten muutamankin viikon kuluttua! Pitäisi päästä Oskun kanssa taas itsenäisesti ja Heidin kanssa treenaamaan melkein 2 kk tauon jälkeen! Mutta palataan taas kun minulla on jotain kertomisen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti