torstai 30. huhtikuuta 2015

Maanantain treeniä

Sunnuntaina oli tosiaan maastopäivä ja siellä sattui yhtä sun toista ja se oli loppujen lopuksi aika rankka maasto ja lauantaina oli ollut rankka tunti. Niinpä maanantaina ratsastin Oskun kentällä rennosti, mentiin ehkä 30 min yhteensä. Ensin tein käynnissä kunnon lämmittelyt, paljon voltteja,ympyröitä ja kiemuroita molempiin suuntiin.


Raville otettaessa annoin pidempää ohjaa ja laitoin Oskun vaan ravaamaan kenttää ympäri molempiin suuntiin, että poni alkoi kunnolla liikkumaan. Tarpeeksi ravattuamme löysemmillä ohjilla reippaasti eteen aloin tekemään ravissa voltteja ja ympyröitä. Jonka jälkeen tein koko kentän kokoista kahdeksikkoa ja siihen lisäsin pysähdykset 2x/ympyrä. Osku tosi paljon puski sisälle vaikka keskityin todella paljon omaan istuntaan, mulla kun on ongelmana se sisäkäsi jonka vien kaulan ulkopuolelle jostain syystä ja sitten samalla ns. vedän ponia pienemmälle ympyrälle. Pitäisi vaan muistaa ohjata ulko-ohjalla vaikka reilustikkin sivulle päin ja sisäpohkeella ratsastaa ympyrää isommaksi. Lopulta saatiin yhteispeli kuitenkin toimimaan molempiin suuntiin.




Laukkaa otin vain keskiympyrällä. Kulman jälkeen laukka, keskiympyrä ja heti raviin kun tulee uralle. Tein harjoitusta siten, että otin aina laukan molemmista pitkän sivun aloittavista kulmista. Molemmat laukat nousi tosi hyvin ja pyöri hyvin myös. Laukassa oli myös helpompi pitää ympyrä isona. Huomaa, että Oskulla alkaa olemaan molemmat laukat yhtä vahvoja, molemmissa yhtä helppo istua, eikä oikea laukka enään ole sellaista juoksemista kun aiemmin. Lisäksi nousee lähes joka kerta se laukka minkä minä haluan. Jee!(:



Osku ei taas maanantaina millään malttanut rauhoittua päästä vaan viskoi sitä ja piti ylhäällä. Toki treenikin oli niin lyhyt,ettei senkään takia se varmaan kädelle rauhoittunut muuta ku loppuraveissa pätkittäin. Usein Osku vaatii tosi paljon asetteluja,taivutteluja,voltteja,ympyröitä yms että edes hetkeksi antaa periksi niskasta ja silloinkin se on vain hetkittäistä. Noo kyllä se tästä kun poni oppii että käteen voi luottaa ja rentouttaa itsensä ja kun minä opin vielä tasaisemmat kädet pidettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti