sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hyvän mielen hyppyjä

Heti alkuun, näyttääkö nää kuvat muiden mielestä huonompi laatusilta kun yleensä vai tarviinko mä vain uudet lasit?

Lauantaina Reijo oli mukana tallilla ja ajattelin ratsastaa Oskun. Nyt kun oli apua mukana niin päätin, että voisin mennä kavaletteja ravissa. Aloitin ensin ihan normaalisti lämmittelemällä molempiin suuntiin joka askellajissa. Osku oli vasempaan paljon jäykempi kuin oikeaan. Teinkin käynnissä aika pitkät lämmittelyt joiden aikana asettelin ja taivuttelin kunnolla. Laukatkin nousi aina heti ja juuri se laukka minkä halusin, ilman että jouduin tekemään edes volttia ennen nostoa! Sain laukan vaikka suoralta uralta, jes! Meillä alkaa siis olemaan laukka jo hallussa, etenkin kun molempia pystyy jo hallitsemaan, ettei vaan kaahoteta täysiä.






Aloin tulemaan kavaletteja molemmista suunnista ja ne meni hyvin heti kun löytyi oikeat välit ja sai poninkin vähän miettimään mihin jalkansa tunkee. Pidennettiin välejä käyntien jälkeen ja kokeiltiin  josko voitaisi laukassa tulla.. No eihän siitä mitään tullut, Osku lähti aina ekalle kavaletille kun se olisi isokin este jolloin sitten ei ollut tilaa enää mennä niitä muita ja vaan niistä mentiin jossain ravilaukkahyppypomppu sekamelskassa.. :D Todettiin, että ehkä parempi jättää vaan yksi kavaletti  jota tullaan laukassa.






Oskun käsitys siitä, että laukataan puomien ylitse.. :D

Eihän se tietenkään niin mennyt, kyllä siitä esteeksi kasvoi lopulta. Ja treenikään ei ollut ollut kovin pitkä ja poni toimi hyvin, joten miksi ei otettaisi muutamaa hyvän mielen hyppyä! Mun mielestä on parasta kun hyppää tolleen ihan täysin suunnittelematta. Nytkin ajatus tuli vaan yhtäkkiä ja sitten se toteutettiin. Usein kun lähtee hyppäämäään sillä tavalla, että on suunnitellut valmiiksi sen että nyt hypätään  niin kaikki meneekin huonosti. Poni ei olekkaan hyppy päällä tai sitten on ihan liian innoissaan tai säikkynä. Mielummin näin extemporena toimivan ponin kanssa! Sain yhdelle esteelle muuten kun kunnolla yritin niin itse päättää hyppypaikan, istuin vaan tiiviisti alhaalla kunnes oltiin mun mielestä hyvässä kohdassa ja sitten pomppu! Vitsit, että oli hyvä mieli sen jälkeen, paikkakin osui aika hyvin. Normaalisti Osku hyppää tosi kaukaa kun itse päättää paikan, niinkuin yleensäkin hevonen jolla ei ole lihasta hypätä niin paljon ylös.



Poni lähti vähän kaukaa..

..ja just ja just yli päästiin puhtaasti :D


Tultiin muuten meidän ihka eka pikku okserikin! Pidettiin este korkeus koko ajan tossa kahdessa renkaassa koska ajatus oli ottaa vaan näitä mielenvirkistys/hyvän mielen hyppyjä. Okserin pomppiminen meni tosi hyvin, Osku hyppää enemmän eteen kuin ylös niin ei kauhesta mietityttänyt edes tuo pikku okseri. Ehkä joskus kun pääsee treenaamaan esteitä enemmän niin saa voimaa ponille, jotta poni hyppää myös ylöspäin. Ja saisi ehkä omankin istunnan kuntoon! Kamala könötys ja kantapäät ylhäällä joka kuvassa! Jotenkin tarraan poniin hypyssä jaloilla kamalasti kiinni jolloin nousee kantapää taivaisiin ja jalka seikkailee taakse.. No pikku hiljaa :D Hyppyjen jälkeen vielä pitkät loppuverkat ja vielä pidemmät käynnit ja kyllä oli hyvä mieli treenin jälkeen, ponikin vaikutti tyytyväiseltä!




Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! (:

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi sulla ja ihania hevosia. Saitkin minusta uuden lukijan. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista