torstai 30. heinäkuuta 2015

Onnistumisen tunteita Heidin tunnilla

Tiistaina oli Heidin tunti, verkkasin Oskun itse ennen Heidin tuloa niin päästiin heti työskentelemään. Aloitettiin tekemällä kevyessä ravissa kulmiin voltit ja toki kunnon kulmat, jotka muuten oli haastavia taas kerran. Osku oikeaan kierrokseen kauheesti kaatui mun jalkaa vasten. Taipui kuitenkin molempiin suuntiin paremmin kun viimeksi ja liikkuikin paremmin.





Laukkaa otettiin siten, että pitkän sivun aloittavasta kulmasta/kulman jälkeen nosto ja laukassa keskiympyrä. Muutaman ympyrän jälkeen, korvattiin ympyrä voltilla. Tätä tehtiin siis molempiin suuntiin. Laukat nousi ihan hyvin, vielä kun itse muistaisi istua. Oikeaan kierrokseen laukassa Osku painui ihan tajuttoman alas, eikä muuten noussut sieltä ylös vaikka kuin yritin. Vasempaan kierrokseen ei ollut ollenkaan tälläistä ongelmaa, oli ihan normaali.



Laukkojen jälkeen tultiin vielä avotaivutusta tosi rauhallisessa ravissa pitkillä sivuilla. Ensin kunnon kulma-voltti-avotaivutusta puoleen väliin pitkää sivua-voltti-avotaivutusta ja vielä ennen kulmaa voltti jonka jälkeen kunnon kulmaan ratsastus. Molempiin suuntiin avot meni ihan hyvin. Oikeassa kierroksessa jouduin volteilla nostamaan Oskun päätä ns. ylös, kun se meinasi taas valahtaa ihan alas. Vasempaan suuntaan tätä etupainoiseksi tulemisen ongelmaa ei tässäkään ollut. Heti kun minä osasin ratsastaa ja antaa oikeat avut niin avotaivutukset meni hyvin.
Avotaiutusten jälkeen vielä vähän ravissa temponvaihteluja. Ensin eteen keyessä ravissa ja sen jälkeen pientä kokoamista ja painoa takajaloilla harjoitusravissa. Nekin meni hyvin, eteenpäin Osku ei ihan niin hyvin lähtenyt kun viime ratsastuskerralla, mutta loppua kohden kuitenkin hyvin. "Kokoamiset" (ei ne meillä mitää kokoamista oo) meni alusta asti aika hyvin!






Etenkin joissain avotaivutuspätkissä ja joissain kokoamisissa tuli oikein kunnon onnistumisen tunteita. Tuli olo, että kyllä me vielä opitaan molemmat! Meillä on koko elämä aikaa opetella, ei kiire minnekkään. Osku on kyllä ihan paras poni!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti