torstai 8. lokakuuta 2015

Niin ne päivät vierii eteenpäin

Nyt on vierähtänyt jo melkein viikko viimeisestä postauksesta! Matkustetaan nyt hetki ajassa taaksepäin ja kurkataan meidän puuhia näinä viime päivinä. Paljon ollaan ehditty tehdä kivoja juttuja!

Lauantaina oli Heidin tunti! Tehtiin vähän avotaivutusta, tempon vaihteluja käynnissä ja ravissa, laukka ympyrää ja ekat peruutukset. Peruutuksissa on se hyvä kun Osku osaa sanan "taakse" niin sitä on hyvä käyttää nyt alussa kunnes Osku tajuu mitkä avut tarkoittaa peruuttamista. Avotaivukset meni molempiin suuntiin hyvin. Laukat otettiin siten, että puolet pitkästä sivusta avotaivutusta, sitten laukka ja laukassa keskiympyrä ja uralla takaisin raviin.
Samalla keskiympyrällä tehtiin myös temponvaihteluja. Jaettiin ympyrä neljään osaan ja jokatoinen mentiin oikeen hitaasti ja joka toinen vähän lisättiin käyntiä tai ravia. Etenkin alaspäin temponvaihtelut meni tosi hyvin, etenkin käynnissä. Eteen Osku ei lähtenyt ravissa ainakaan niin hyvin, mutta lähti kuitenkin edes jotenkin.








 Sunnuntai oli maastopäivä! Käytiin hevosten hoitajan kanssa maastossa, jotta pääsin näyttämään hänelle missä maastoreiti menee. Minä menin Oskulla ja hän Papalla. Oli aivan mahtavaa päästä oikeen kunnolla päästelemään Oskunkanssa! Maaston jälkeen hevosten hoitaja meni vielä hetken kentällä Oskulla nyt kun oltiin samaan aikaan tallilla. Meni jo selvästi paremmin kun ensimmäisellä kerralla, hän oli lauantaina katsomassa Heidin tuntia, niin huomasin, että oli sieltä sisäistänyt paljon asioita mitkä toimii Oskulla. Ei enää välttämättä kauaa kun hän voi jo ratsastaa Oskulla vaikka en ole paikalla!
Lauantain tunnilta
Maantaina en itse käynyt tallilla, mutta hoitaja kävi kävelyttämässä Oskun.

Tiistaina ensin juoksutin Oskua hetken liinassa, sitten tein pienen treenin. Treenailtiin käynnissä väistöjä molempiin suuntiin. Lopulta saatiin molempiin suuntiin hyvät pätkät väistöä niin siirryttiin ravailemaan. Ravissa, pienen taivuttelun ja asettelun jälkeen tehtiin vähän avoa pitkillä sivuilla. Nekin alkoi hetken jälkeen sujumaan jo ihan hyvin. Kokeiltiin ravissakin muutama väistöpätkä ja saatiin muutamia askelia aina hyvin! Mulla oli kyllä raippa mukana tehostamassa pohjetta, mutta ei sitä paljoa tarvinnut. Laukkaa tultiin vaan pitkät sivut ja keskiympyrä.
 Osku oli oikein hieno kun itse ratsastin oikein. Loppuverkat vielä laukkojen jälkeen kentällä, mutta loppukäynnit käytiin maastossa käppäilemässä.
Aluksi ilman sivuohjia vähän hölkkää






Keskiviikko oli meidän pomppupäivä! Meillä, tai mulla tuli ihan pomppufiilis verkkojen jälkeen niin laitettiin yksi este  toiselle pitkälle sivulle ja tultiin sitä molemmistä suunnista. Aloitettiin ihan kavaletista ja siitä vähän kerrallaan nostettiin ylöspäin. Lopulta se oli 70cm ja se tultiin kerran! Siitä laitoinkin jo videon facebookkiin meidän sivuille. Siitä lähdettiin sitten vielä laskemaan ja tultiin 50cm estettä molemmista suunnista muutama kerta. Yhtäkään tiputusta tai kieltoa ei tullut, mutta kerran kaatui yksi tolppa kun ohjasin liian lähelle tolppaa ja minun oma jalka kaatoi sen.. hupsista. Mutta Osku oli tosi hieno ja taas yllätti positiivisesti(:

50cm

60cm

60cm
 Torstaina eli tänään yksi tuttava tuli tallille mukaan ensimmäistä kertaa vähän ratsastelemaan Papalla. Mentiin kentällä samaan aikaan niin minä ehdin liikuttaa Oskun kevyesti myös. Eikä minun tarvinnut enää illalla tulla liikuttamaan Oskua.
Nyt me Reijon kanssa odotellaan ja jännitellään puhelua. Käytiin yhtä kämppää katsomassa tänään ja nyt todella toivotaan, että saataisiin se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti