maanantai 21. joulukuuta 2015

Pörröinen turkki ja pehmoiset tassut..

Auringossa aina varjo seuraa kulkijaa. Kun päivä painuu pilveen, niin varjo katoaa.
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.
 
Siilillä on piikit, linnulla on höyhenet, pupulla ja oravalla turkit pehmoiset.
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Muurahaiset aina rakentaa ja rakentaa, vaan eivätkö ne koskaan valmihiksi saa?
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Matkamies käy rantaan lammen vettä juodakseen, niin peilikuva katsoo alta tyynen veen.
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Mitenkähän lumpeet kelluu veden pinnalla, ja yhtä kevyt korento on niiden rinnalla?
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Kalat asuu vedessä ja kuu ja tähdet taivaalla, mut lapset voivat purjehtia unilaivalla.
Maailmassa montaon ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Nuca on ollut meillä nyt yli viikon. Hienosti jo kotiutunut meille ja meihin tottunut. Ensimmäisenä yönä herätti kaksi kertaa vinkumalla, toisena yönä kerran, kolmantena ei ollenkaan. Neljänneksi yöksi siirryttiin makkariin ja Nuca jäi olkkariin/eteiseen. Ollaan nukuttu vielä makkarinovi auki, mutta pahvilaatikot siinä edessä. Ensimmäisenä iltana erihuoneissa nukuttuna yönä, Nuca pisti haloon pystyyn, mutta rauhoittui lopulta kun ei vaan välittänyt siitä. Muina öinä se on saattanut ihan yhtäkkiä vaikka kl.4 vikisemään/ulisemaan ja raapimaan pahvilaatikoita ja sitten taas rauhottuu nukkumaan. Onneksi pikkuhiljaa hyvä tulee. Nyt pari yötä mennyt jo aikalailla hiljaa. Ehkä parin viikon päästä saadaan jo makkarin ovi kiinni ja Nuca olisi silti hiljaa koko yön.



Kaikki mitä täällä on ihan normaalia, on Nucalle uutta. Ollaan tutkittu tarkasti kaivonkannet,pikkulinnut, hiekkatiet, ihmiset,pyörät,liikkuvat autot, kaikki. Pissalenkeillä suuri osa ajasta menee siihen kun Nuca istuskelee ja ihmettelee milloin mitäkin. Ulkoilun jälkeen kotona on kiva saada hipuleita ja komentaa kaikkea minkä näkee, jopa omaa varjoaan. Vähän väliä on kiva käydä maistelemassa leluja,pahvilaatikoita ja noh välillä ihmisiä, Nuca ei vaan tajua miksi silloin kaikki aina komentaa kun ihmisiä maistelee.. Lisäksi sähköjohtoja on kiva repiä kun ne on seinässä kiinni. Siksi kaikki johdot revitään irti seinästä kun Nuca jää yksin. Iltaisin kun pitäisi pissillä käydä, niin Nuca hoitaa asiansa nopeasti ja juoksee täyttä kyytiä sisään. Se selvästi jännittää enemmän iltaisin ulkona käyntiä kun on pimeää ja kaikki näyttää erilaiselta.
Ihan himona pelkäsi tota palloa päivänä kun tuli

Oikeen varovasti piti mennä haistamaan

Ekoja kertoja pihalla hihnassa

Ollaan käyty metsälenkilläkin jo kirmailemassa vapaana. Siellä Nuca oli ihan elementissään. Paineli täysillä menemään. Kotona ollaan harjoiteltu istumista, maahanmenoa,pedille menemistä ja luoksetuloa. Kaikki sujuu jo yllättävän hyvin, vaikka vasta aika vähän harjoiteltu! Fiksu tyttö(:  (Tai ahne..)
Ollaan Avaa ja Lumoa käyty myös moikkaamassa. Ava nyt heti otti jo linjan, että äläs sinä kakara yhtään yritä ja komensi Nucaa, mutta Nucapa komensi takaisin. Lumo sen sijaan, ei tiennyt mitä Nucankanssa pitäisi tehdä kun se on pentu. Niinpä Lumo juoksi kauheaa kyytiä karkuun kun Nuca juoksee komentaen perässä. :D 
Ensimmäinen kerta metsässä meidänkanssa

Varovasti Avan kanssa haistelee

Sitten alkaa jo komentamaan Avaa, Lumo seuraa vierestä

Lumo uskaltautuu lähemmäs kun Nuca leikkii lelulla

Ja Ava antaa rääpäleelle kyytiä kun alkoi isottelemaan.

Jos nyt ihan varovasti käyn haistamasa kun se nukkuu

Tällee ihan ihan varovasti vaan.

Täältä on parempi mennä varovasti haistelemaan!

Pupujakin käytiin moikkaamassa häkin läpi yksi päivä. Nucaa kovasti olisi kiinnostanut leikkiä, eikä se tajunnut miksi sitä taas komennettiin kun koitti haukkua, että Ässä alkaisi hänen kanssa leikkimään. (Ässä ei oikein tykännyt siitä haukkumisesta..)
Eikä Nuca yhtään tajunnut, miksi oli jotkut hiton kalterit välissä! 
Eilen puput muutti tänne meidän kanssa kotiin ja nyt alkaa kunnon tutustuminen molemmin päin. Saa Ässä tutkailla uutta koirakaveria ja Nuca saa tutustua ihan uuteen eläinlajiin. Ässäkin kun kuitenkin on vapaana koko asunnossa aina kun me ollaan kotona ja aina kun ei olla kotona niin Ässä menee makkariin oven taakse, missä häkitkin on.
Ensi kohtaaminen Ässänkanssa

Nuca miettii että nyt leikitään!
Eilen myös käytiin leikkimässä uuden koiratuttavuuden kanssa. Poju nimisen collien, mentiin yhdessä metsälenkille, hienosti meni uuden kaverin kanssa! Kameraa en ottanut mukaan kun vettä tihutti vähän väliä. Natskulla onneksi oli puhelin mukana niin sai edes jotain kuvia!





Kaiken hälinän keskellä onneksi ehtii myös nukkua ja nauttia elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti