sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Peltotunti ja uusi satula !

Tänään menin tallille vähän ennen Millaa ja Janinaa harjaamaan heppoja valmiiksi. Puhuin samalla Markun kanssa, että pitäisi vaihtaa takaisin kuivaan heinään koska Oskulle ei sovi säilöheinä. Markku suostui siihen, nyt minun pitäisi vain etsiä mahdollisimman läheltä joku paikka josta saisi pieniä pyöröpaaleja kuivaa heinää kun ei ole mitään rehuhuonetta. Heinät pitää säilyttää ulkona ja ottaa yksi paali kerrallaan sisälle..  Lisäksi Markku haluaisi vielä,että heinät tuotaisiin kotiin niinkuin nyt nämä säilöheinät. No, pitää etsiä nyt vaan joku paikka läheltä mistä saisi.
En kauaa ehtinyt olla kun Milla ja Janina tuli niin otettiin hepat pölkylle ja harjattiin. Sovitettiin myös Oskulle sitä satulaa joka tuli sovitukseen,  se oli paras tähän mennessä. Ihan tosi tosi vähän nousi takaalta, mutta silti ajateltiin kokeilla ratsastaa sillä ja katsoa.

Janina meni papalla ilman satulaa kun otin Oskulle papan satulavyön kun en ole ostanut omaa vyötä koska ei tiennyt koskaan millainen satula sieltä tulee. Päätettiin mennä maastoon pellolle ratsastamaan kun kenttä oli ihan jäässä ja muhkurainen. Oli todella outoa mennä satulalla! :D
Pappa ja Janina


Molemmat hepat oli tosi energisiä eilisenkin jälkeen vielä. Mentiin pellolla ympyrää ensin siten, että 4 pysähdystä per kierros. Osku ei oikein malttanut keskittyä vaan kyttäili joka paikkaan . Rentona se muuten meni, että ei satula painanut mistään. Saatin muutama hyvä pysähdys ja papankin kanssa Janina sai joitain hyviä pysähdyksiä! Tehtiin se molempiin suuntiin ja sitten kokeiltiin ravia ympyrällä, mutta siitä ei tullut mitään. Tehtiin sitten kahdeksikkoa siten,että suoristus suoraan Millaa kohti, se meni vähän niin ja näin kun Osku ei malttanut keskittyä mutta saatiin joitan hyviä pätkiä (:




kiitos hyvästä pysähdyksestä




Sitten kun oltiin kävelty jo joku 35-40 min niin ajateltiin kokeilla ravia mönkijän jälkiä pitkin, ja ai että molemmat hepat koitti mennä vähän liian kovaa, pysyi kumminkin ravilla.  Päästiin pellon toiseen päähän niin siellä oli pelottava eläinten ruokintajuttu, jota jäätiin tutkailemaan. 
Lähdettiin ravaamaan takaisin päin niin pappa pukitti niin Osku säikähti ja koitti lähteä käsistä. Jatkettiin matkaa niin pappa pukitti taas ja nyt Janina tippui :D Takaisin selkään vain ja lähdettiin kotiin päin ja ravattiin melkein koko matka kotiin paitsi loppumatkasta laukkasin Oskulla sellaista hidasta laukkaa, että pappa pystyi ravata perässä. 






Ratsastuksen aikana satula oli muotoutunut Oskun selkään  ja näytti oikein hyvältä! (: Millakin nousi selkään kokeilemaan, miltä se tuntuu selässsä olessa. Ja ei ollut valittamista. Nyt pitää enään ostaa satulavyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti