lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen joka tippui Oskulta!

Perjantaina sain Jennyn mukaan tallille ja päätettiin lähteä maastoon kun ei olla nyt oltu hetkeen. Lisäksi päätin vielä, että minä otan papan ja Jenny Oskun. Haluan kumminkin, että Oskulla menee myös muita ihmisiä säännöllisesti. Viimeinen asia mitä haluan on se, että siitä tulee vain yhden ihmisen ratsu.

Maasto meni aluksi hyvin ilman ongelmia. Kotiin päin tultaessa se sitten tapahtui. Ensimmäinen kerta kun kukaan putoaa Oskulta! Mentiin ravissa/rauhallisessa laukassa sellaista ihan mini ylämäkeä jonka jälkeen on suora.



Ensin meni hyvin, sitten Osku sai taas jonkun ihme kohtauksen mitä on alkanut saamaan maastossa laukassa. Nostaa pään ylös niin ratsastajalla ei ole mitään hallintaa, etenkään kun on jalustimien varassa ja sitten poni lähtee pinkomaan ihan täysiä ja lisäksi vielä mutkittelee, että varmasti tasapaino menee.. Normaalisti se pysähtyy aika hyvin kumminkin.  Tänään ei pysähtynytkään, näin kun se lähti ja huomasin, että Jennyllä alkaa mennä tasapaino kun poni pinkoi pää ylhäällä täysiä ja mutkitteli kun hullu. Sitten Jenny mätkähti sinne metsään ja Osku jatkoi kiitolaukassa yhden loivan mäen alas ja jyrkän mäen ylös ja jäi sinne. Kuulin kun Jenny huutaa  "Jonna mä tipuin!" Siinä vaiheessa oltiin papankanssa menossa jo täysiä sinne.
Jenny sanoikin, että hän katsoi meidän olevan kaukana, muttei meillä mennyt papan kanssa kun muutama sekunti kun olin jo Jennyn vieressä kyykyssä. Jennylle ei käynyt mitään ja ponikin antoi nätisti kiinni, eikä silläkään ollut mitään.



Päätettiin, että Jenny ratsastaa loppuajan papalla ja minä Oskulla ihan vain sen takia, että minun piti kokeilla tekeekö se minulle samat jos otan laukkaa. Otin muutami pätkiä laukkaa ja kyllä se hevonen oli kuin tikittävä aika pommi jo ravissakin. Veikkaan tosin, että se Jennyn kanssa ja ilman pinkominen vei voimat kun yritti lähteä, mutta pidin vastaan ja sitten kun päästin menemään niin ei jaksanutkaan mennä. Saatiin muutama hyvä laukkapätkä ja lopetettiin laukat siihen ja otettiin vähän ravia ja käveltiin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti