sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannus kuulumiset ja hurmuri suokkiruunan esittely

Juhannus meni siis mökillä Joensuun liepeillä. Mentiin sinne Reijonkanssa keskiviikkona kahdestaan, toki mummi oli siellä myös. Ihan perinteinen matka se ei tosin ollut! Hieman ennen Kesälahtea päätti karhu juosta tien yli! :D Torstaina kävin ratsastamassa tätä hurmuria, Kakaraa. Viime kesänäkin ratsastin Kakaralla kerran. Torstai illalla käytiin ajelemassa ja tutkimassa paikkoja Joensuussa. Mökillä oli ihan  kohtuullisen hyvät säät, perjantaina jopa aurinko paistoi siniseltä taivaalta koko päivän. Perjantai iltana käytiin kokkoa katselemassa illalla ja muuten oltiin vain mökillä. Lauantaina käytiin kalastelemassa ja Lara kävi uimassa, jonka seurauksena sillä tuli vesihäntä ja piti meitä koko yön hereillä kun ei tuntunut kivalta ): Tänään, sunnuntaina, onneksi on jo parempi. Tultiin siis kotiin tänään 4 aikaan.








Mutta sitten tähän hurmuriin. Kakara on siis 5v sh.ruuna. Silloin kun se oli 2 tai 3 v, en muista kumpi, niin käytiin pienellä kärrylenkillä, Kakaran omistajan Annenkanssa. Sinä kesänä ratsastelin muutamia kertoja Kakaran emällä, Suvilla, joka nyt on jo eläkkeellä ja keskittyy varsomiseen.
Ensimmäisen kerran ratsastin Kakaralla viime kesänä sen ollessa 4v ja vielä ori. Silloin jo tykkäsin siitä, vaikkei se osannutkaan kun perus askellajit. Nyt tänä kesänä se oli jo huomattavasti parempi ja kokeneempi ja voi vitsi miten herkkä se  on avuille! Riitti pelkkä ajatus niin se teki jo mitä halusi! Sitten ne askeleet, niin pehmeät ja helppo istua, että oksat pois. Kakara on  vähän samantapainen kun Osku, muttei kumminkaan sinne päinkään :D Kakara on kieltämättä ihanin suokki kenellä olen ratsastanut!










Mutta itse ratsastukseen. Tein alussa tosi paljon käynnissä erilaisia kiemuroita, voltteja,ympyröitä ja muuta millä sai vähän jumpattua. Käynnissä tein myös paljon tempon vaihteluja ja pohkeenväistöä. Ravissa tein aika paljon samoja asioita ja kaikki meni ihan hyvin mielestäni. Kakara oli vähän jäykkä oikeaan, niinkuin Oskukin. Laukassa tein samaa tehtävää mitä ollaan Heidin kanssa tehty. Eli pääty-ympyrä laukassa, lyhyen sivun keskellä ravi, kunnolla kulmaan ja kokorataleikkaa. Suunta on vaihtunut niin keskeltä lyhyttä sivua laukka, pääty-ympyrä laukkaa, lyhyen sivun keskellä raviin ja taas koko rataleikkaa toiseen päätyyn ja siellä taas laukassa pääty-ymyprä. Laukka nousi Kakarankanssa tosi hyvin ja se oli laukassa vähän notkeampi oikeaan kun ravissa ja käynnissä. Vasemmassa se koitti vähän puskea ympyrältä pois, mutta pysyi kumminkin suht hyvin ympyrän uralla. Vasemmassa kierroksessa oli myös selvästi vaikeampi saada se raviin siirtymisen jälkeen kunnolla kulmaan, kun se koitti oikaista kulman.









Meidän meno ei monen silmään kovin kivalta varmaan näytä, mutta siitä kun viimeksi olen ratsastanut Kakaralla on vuosi. Ja olen sellainen,että menee muutamia kertoja ennen kuin "opin" ratsastamaan kyseistä hevosta. Jokainen hevonen on niin erilainen ja minulla menee aikaa tutustua hevoseen enemmän kuin jollain muulla.
Kuvista taas huomaa, istunnan joka on kamala! Jalat menee liian eteen ja ryhti painuu kumaraan jne..
Laitumelle kun vietiin Kakara niin kuvailtiin vähän sitä ja sen suloista kaveria Elmoa! Elmokaan ei ole vielä kovin vanha,7 vuotias nytten. Vaikkei omistaja mukaan kuulema aina siltä vaikuta!

Elmo



Koitti etsiä syötävää

Suvi

Sellainen juhannus siis oli minulla. Ei tarvinnut ihan ilman heppailua olla. Ikävä on jo kyllä Oskua ja pappaa. Pitääkin muistaa viedä Oskulle porkkanaa huomenna, synttäreiden kunniaksi, vähän myöhässä tosin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti