maanantai 23. kesäkuuta 2014

Minulla on pomppufiilis, hei ota minut kiinni tai pompahdan pilviin asti!

Maanantaina siis pompittiin Oskunkanssa. Sain Jennyn mukaan niin se oli auttamassa esteiden kanssa ja kuvaamassa. Jotkut kuvat on tarkennus vähän päin metsiä kun en tiedä mikä mun kameralla on taas. Se ei tarkentanut sitä kun koitti tarkentaa, mutta kun otti kuvan ja sitten katsoi sitä niin kyllä se aina johonkin oli tarkentanut.
 Treenit kesti yhteensä n. puoltoista tuntia. Huh! Mutta alussa meni paljon aikaa ihan vain käynti ja ravi verkkoihin kun oli pelottava traktori naapurin pihalla niin piti mennä sielä nurkassa paljon erilaisia tehtäviä. Alussa tulin pelkkiä puomeja käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin. Sitten nostettiin esteet kavaletin korkuiseksi ja tulin niitä ensin ravissa ja sitten laukassa. Vasen laukka nousi hyvin, mutta koko ratsastuksen ajan nostin oikean laukan esteen päältä. Tulin esteelle ravissa ja laskeuduin oikeassa laukassa alas. Laukkasin aina kierroksen kenttää ympäri ennen kun tulin esteet ja vitsi, että Oskua sai hoputtaa laukassa eteenpäin! Vähän on kunto huonontunut kun ei ole päässyt treenaamaan kun ollut kenttä huonona ja yksin ei voi mennä maastoon.. /:












Tultiin samaa tehtävää koko aja, mutta eri suunnista ja esteiden korkeet vaihteli. Laitettin sarja ehkä n. 6-7 m välillä toiselle pitkälle sivulle hieman uran sisäpuolelle. Väli oli tarkoituksella aika pitkä kun vasta  harjoitellaan Oskun kanssa sarjan pomppimista ja onhan hyppiminen muutenkin sille aika uutta. Tultiin muutamia kertoja siten,että molemmat oli 2  rengasta ja sitten lopulta toinen oli 3 rengasta. Mielestäni oli ihan turha alkaa vaatia Oskulta enempää nyt kun nämä meni niin hyvin. Loppuun tein aika pitkät raviverkat ja sitten kävelin hetken kentällä ja sitten mentiin maastoon kävelemään loput loppukäynneistä ja Jenny talutti pappaa,että pappa sai alkukäynnit.








Ihme kyllä päästiin yli puhtaasti! :D







Sillä aikaa kun riisuin ja hoidin Oskua ratsastuksen jälkeen, Jenny ravuutti pappaa kentällä. Irtphypytettiin pappa jonkin aikaa ja sitten ravuutettiin ja kävelytettiin se. Pappa koitti koko ajan samoja kun Osku, menee toiseen päähän kenttää ja alkaa syömään. Papan sentään saa helpommin  liikkeelle kun taas Oskun kanssa saa mennä ihan viereen ja sitten se työntää peppua ihmistä kohti..












No mutta kumminki, jäi tosi hyvä fiilis hyppelyistä Oskunkanssa vaikka omat asennot nyt on iiiihan mitä sattuu! Osku ei yrittänyt edes kiertää kun muutaman kerran. Se tosin koitti aika paljon puskea läpi pohkeesta ihan esim. ympyrällä ja suoralla uralla. Lisäksi oli havaittavissa jäykkyyttä vasempaan, mikä yllätti minua aika paljon kun normaalisti on oikeaan. Ehkä me joskus saadaan vielä munkin istunta kuntoon, koitin kyllä miettiä sitä aika paljon, mutta aina se unohtuu jossain kohtaa.
Huomenna on sitten vähän palauttavampi päivä ja teen varmaan meidän joka viikkoisen liinassa juoksutuksen Oskunkanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti