torstai 26. kesäkuuta 2014

Rentoa meininkiä

Tiistaina oli tarkoitus rennosti juoksuttaa Oskua liinassa. Menin tallille,aurinko paistoi ja huomasin, että kenttä oli juuri lanattu niin en raaskinut mennä pilaamaan sitä :D Otin siis molemmat ponit riimuun ja Oskulle lisäksi ketjun riimun naruun kiinni siten, että se ketju menee siitä turvan päältä ja naru siinä ketjussa kiinni. Se oli mukana ihan turvallisuus syistä kun on kaksi hevosta samaan aikaan talutuksessa ja Osku tuppaa säikkymään milloin mitäkin. Ketjun avulla Osku ei pääse pahasti rykimään itseään joka suuntaan jos säikähtää, jolloin on helpompi hallita Osku ja pappa eikä satu vahinkoja.




Käytiin käppäilemässä kääntöpaikalle ja takaisin, välillä pysähdeltiin syömään. Ärsyttävää lenkistä teki se kun pappaa piti taluttaa riimusta kiinni pitäen. Muuten se veti itsensä saman tien syömään eikä liikkunut. Osku sentään osasi kävellä samalla kun söi. Tallille tultua harjasin molempia oikein pitkään ja hartaasti ja pesin Oskun pepun ja takajalat. Laitoin lisää ötökkämyrkkyäkin molemmille paikkoihin joissa ötökät useimmiten on. Sitten vielä veden kantamiset ja tarhan siivoaminen jne. Jäin vielä varmaan tunniksi tallille silittelemään heppoja ja keräilemään niille voikukan lehtiä kun olin saanut kaikki tallityöt tehtyä.



Keskiviikko oli poneilla vapaa ja torstaina mentiin Katjankanssa maastoilemaan! Aluksi mietin, että mennään vain rauhalliseen maastoon. Suunnitelmat taas muuttui kun Katja halusikin kunnon päästely maastoon! No se ei haittaa yhtään sillä huominen perjantain on Oskulla vapaa. Eikä Oskulla ole päästelty  hetkeen kunnolla! Vitsi se poni nauttii siitä. Suurin osa matkasta oli ravia ja laukkaa.Teki Osku 2 jotain ihme pukkihyppypomppuakin muttei muuta pahaa. Tehtiin jopa pienen pieni este maastoon ja pompittiin sitä hetki :D Papan kanssa tultiin vähän rauhallisemmin perässä kun ei vanhus jaksa ja arkoo jalkojaan maastossa kun on kiviä eikä ole kenkiä.




Katja: "Vitsi et mun tekis mieli vaa mätkähtää tonne maahan"



Kaikki samassa kuvassa!



Vaihdettiin siellä eteen luona ratsastajaakin Oskulle hetkeksi, että minäkin sain kokeilla sitä. Hyppäsin muutaman hypyn Katjan jälkeen ja sitten Katja takasin selkään ja matka jatkui. Kuvasin muutaman videon matkan varrelta, hypyistä ja meidän virallisesta päästelymäestä. Kaikki kuvat on puhelimella otettuja joten laatu sen mukainen!







Lopuksi ponskit sai syödä vielä hetken pihalla ennen kun vietiin tarhaan ja annettiin kivennäinen+heinät.




Iltapäivällä menin vielä Melinalle, tosin en Melinan takia vaan hänen äitinsä takia. Harjoiteltiin kampausta joka minulle sinne RUK:n kurssijuhlaan tehdään, se on jo ensi viikon lauantaina, huh! Kamalat paineet ja jännitykset. Toivottavasti se menee hyvin.. (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti