keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Hypitäänkö vai juostaanko vain?

 Tuota lausetta kyselin Oskulta monet kerrat tiistaina kun hypittiin esteitä




Alkuverkat meni ihan hyvin, kunnes tuli laukan vuoro. Poni koitti koko ajan vaan vetää kiitolaukkaa ilman mitään hallintaa, säikkyi mukamas taas kaikkea hiekan jyvistä naapurin uusiin portaisiin.. Onneksi Osku lopulta malttoi rauhoittua ja sain muutamat hyvät laukat molempiin suuntiin ja sitten hengähdystauko.






Olin laittanut molemmille pitkille sivuille uran sisäpuolelle yhden esteen aika lailla keskelle pitkää sivua. Lisäksi toiselle lyhyelle sivulle myös aika keskelle sivua ja vähän uran sisäpuolelle. Tulin ensin niitä "kavaletti" korkeudella ravissa molempiin suuntiin ja sitten laukassa. Ekat ravikerrat Osku yritti hypätä niistä, mutta sitten malttoi rauhoittua ja ravasi vain nostamalla jalkoja. Laukassa se joka kerta hyppäsi ainakin pienen hypyn yli niistä.








Sitten nostettiin kaikki 2 renkaan korkuisiksi ja tultiin niitä yksittäisinä, pelkkien pitkillä sivulla olevien esteiden"ratana", toisen pitkän sivun ja lyhyen sivun esteiden "ratana ja sitten myös ihan kaikki putkeen  yhden kierroksen aikana. Oli aika tiukat kurvit aina esteeltä seuraavalle kun tuli kaikki 3 putkeen, mikä oli ihan hyvä koska sitten Oskun oli pakko hidastaa ja rauhoittua, että pystyi kääntymään. Ensimmäiset hypyt meni ihan metsään ja Osku vaan kaahotti yli esteestä ja esteen jälkeen nosti pään ylös ja lähti viemään ympäri kenttää. Onneksi noin kierroksen jälkeen se taas alkoi kuuntelemaan!






Toisten välikäyntien jälkeen vielä nostettiin pitkillä sivuilla olevat 3 renkaan korkuisiksi ja tultiin niitä samalla tavalla kun kahden renkaan esteitä. Laitettiin jopa rengas toiselle pitkälle sivulle esteen alle. Osku ei reagoinut siihen mitenkään! Luulin, että se pelkäisi sitä, mutta väärässä olin. Pitääkin yrittää useammin laittaa erilaisia "erikoisesteitä".








 Muutaman kerran puomeja tuli mukaan 2 renkaan esteistä ja myös 3 renkaan esteistä, kun itse ratsastin huonosti tai Osku koitti taas kaahottaa vaan täysillä, eikä keskittynyt hyppyyn. Loppujen lopuksi kyllä sen alkukaahotuksen jälkeen hyppytreenit meni tosi hyvin omasta mielestäni. Ensi kerralla paremmin!




Loppuraveissa Osku ei oikein malttanut millään rauhoittua ja sai oikeasti tehdä töitä, että se edes vähän rauhoittuisi ja venyttäisi itseään eteen alas. Loppujen lopuksi yritys palkittiin ja Osku malttoi rauhoittua ja siihen oli hyvä lopettaa ravailut. Reijo jäi siivoamaan kenttää esteistä ja haravoimaan kuoppia pois kun minä lähdin Oskunkanssa maastoon loppukäynneille. Vain kerran Osku epäröi mennä, mutta sekin oli koska pappa hirnui juuri tarhassa. Annoin Oskun seistä hetken siinä ja sitten hellästi pohkeella puristin ja sitten liikkui taas ilman ongelmia.
 Olen huomannut, että jos maastossa Osku alkaa temppuilemaan niin en hoputa eteen, mutten päästä myöskään sitä kääntyilemään kotiin päin tms. Odotan vain ja sitten kun Osku seisahtuu ja alkaa ihmettelemään, niin hellästi pohjetta ja puhetta samaan aikaan. Sitten kauheasti kehuja kun lähtee taas liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti