lauantai 6. syyskuuta 2014

Hölmö ja vetelä poni tunneilla

Elikkä nyt on poikkeuksellisesti ollut Heidin tunti perjantaina ja lauantaina tällä viikolla. Ja se oli tosi hyvä, juttu kun alku viikko vaan maastoiltiin niin teki hyvää  joutua keskittyä kahtena päivänä peräkkäin. Ajattelin tehdä tälläisen yhdistetyn postauksen niistä jossa kerron vähän molemmista päivistä. Postaus on aika pitkä,  joten toivottavasti jaksatte lukea!  Reijo on ollut kuvaamassa molemmilla kerroilla joten kuviakin on uusia vihdoin. Laitan tähän postaukseen perjantain kuvia + yhden videon. Säästän lauantain kuvat johonkin tulevaan postaukseen johon ei saa kuvia. Nyt onneksi Reijo on koko ensi viikon kotona joten uusia kuvia tulee aika hyvin säästöön! Jes!(:




Perjantaina Osku oli tosi vetelä ja ihan tosi hidas pohkeelle, jopa välinpitämätön! Lisäksi se oli aika jäykkä toiseen suuntaan, en nyt yhtään muista kumpaan. Suuntaa vaihdettaessa mentiin aina 2 keskellä olevan puomin yli ja sanotaan, että ne olisi voinut mennä paremmin. En saanut Oskua aina heti puomien jälkeen hallintaan jolloin se alkoi kiemurtelemaan kun koitti itse päättää, että mihin suuntaan käännytään. Tultiin siis usein monta kertaa peräkkäin puomit, ennen kuin onnistui hyvin.




 Keskityttiin tosi paljon ravi tehtäviin ja jätettiin laukka vähemmälle. Tehtiin loivaa kiemuraa, voltteja ja pohkeenväistöä. Toiseen suuntaa väistö meni aika hyvin käynnissä ja ravissa.  Toiseen suuntan taas huomasi heti sen, ettei välitä pohkeesta, kulmissa jopa "kaatui" mun pohjetta vasten. Heidi tuli usein auttamaan meitä raipan kanssa maasta pohkenväistössä vaikeampaan suuntaan ja vähän vahvisti raipan avulla mun pohjetta, että Osku väistäisi kunnolla. Se teki vaikeampaan suuntaan sitä, että heitti itensä ihan makarooniksi etukropasta, etenkin kaulasta ja jätti perän niin jälkeen kun vaan jättää.




Laukat meni iha hyvin, tosin tooodella reippaasti, etenkin oikeaan suuntaan. Vasemmassa sai olla tarkkana, että ei siirry raviin, kun laukka ei oikein lähtenyt pyörimään. Osku painoi laukassa kädellen ihan sikana! Oskulla ei ole ollut tapana painaa kädelle juuri koskaan, nyt se painoi kädelle niin paljon, että ei mitään rajaa.. Loppuverkat meni ihan hyvin, kun laukan jälkeen löytyy aina energiaa enemmän.




Ja taas tunnin jälkeen kun katsoin kuvia niin huomasin, heti mihin minun pitää itse istunnassa kiinnitää huomiota. Osaan onneksi itse tiedostaa virheeni ja tiedän, että niitä on. Vielä pitää korjata ne!Tunnin lopuksi pölkyllä Heidi sanoi, että Osku on saanut tosi paljon massaa lisää, etenkin rintaan! Katselinkin vanhoja kuvia ja Osku oli ihan rimpula ja nyt katsoi miltä se nyt näyttää,niin kyllä se on saanut massaa ja lihasta ja kaikkea mahdollista lisää! (:



Koitan tämän lauantaista kertovan osion kirjoitta vähän lyhyemmin kun tuosta perjantain selostuksesta tuli niin kauhean pitkä. Mutta siis, lauantaina Osku ei ollut ihan niin laiska pohkeelle alkutunnista. Tultiin ravissa ensin molempiin suuntiin toisella pitkällä sivulla 3 kavalettia peräkkäin, ettei saanut askelta välissä vaan joutui vaan nostelemaan koipia kunnolla. Ensin ne oli ihan puomeina ja sitten nostettiin keskimmäinen "kavaletiksi" ja sitten kaikki kolme. Aluksi kun kaikki oli ylhäällä, oli Osku ihan pihalla, että mitä pitää tehdä. Lopulta se kuitenkin onnistui tosi hyvin molempiin suuntiin.








Sitten Heidi pidensi välejä ja alettiin tulemaan niitä laukassa, ja siitä Osku vasta hämmentyikin! Osku tuli ensimmäisen yli ja sitten koitti hypätä 2 jälkimmäisen yli yhdellä loikalla!:D Lopulta saatiin laukassakin ne onnistumaan hienosti. Laukassa Osku oli oikeaan kierrokseen tosi menevä taas tänään, mutta asettui ja taipui pienellä ympyrällä/isolla voltilla aika hyvin kunhan muisti itse ratsastaa. Vasempaan laukka oli taas sellaista, että ensin n. 10 nostoyritystä ennen kuin laukka nousi ja sitten laukassa sai koko ajan "ajaa" eteen, että laukka pysyi yllä. Ei se silti lähtenyt kunnolla pyörimään missään vaiheessa. Vasempaan kierrokseen sillä isolla voltilla Osku oli taas oikein perus itsensä ja teki saman minkä aina vasemmassa laukassa. Se ei asetu tai taivu OLLENKAAN vasemmassa laukassa?? Kun ei ponilla muutenkaan vielä niin hyvä tasapaino, sitten vielä pienellä ympyrällä asettaa itseään ulos, niin melkein pelotti aina, että kaadutaan siitä! Positiivista tosin, että Osku ei laukassa painanut kädelle, niinkun teki eilen! Noo kyllä se tästä vielä pikkuhiljaa alkaa menemään paremmin(:







Tänään, sunnuntaina, ponit ovat vapaalla kun pidän sukulaiskahvit kun täytän 18 vuotta ensi viikonloppuna. Tekee ihan hyvää kahden rankemman treenin jälkeen pieni palautus päivä ja maanantaina jatketaan treenillä, mutta vähän rennommin. Ensi viikolla olisi myös tarkoitus hypätä kun kenttä sen nyt sallii! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti