sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Meille kuuluu ihan hyvää, mutta myös moni asiaa harmittaa. Tällä viikolla käytiin Reijonkanssa maanantaina tallilla, mutta silloin ei voinut kun tarhassa harjailla Oskua ja Pappaa. Oskulla oli sillon vielä kävely niin hankalaa, ettei viittinyt sitä edes pölkylle ottaa.  Kenttä on ollut nyt hyvänä maanantaista perjantaihin, mutta Osku ei ole ollut liikutus kunnossa ja itse en ole edes päässyt tallille sairaana olon takia ja kyytien puutteessa. Harmillista, että heti kun kenttä on hyvä, niin minulla tai poneilla on joku este, ettei voi kenttää käyttää!



Oskulla on tosi paljon lihakset lähteneet ja maha kasvanut kun on nyt periaatteessa kuukauden ollut tarhassa, muutama kerta on käyty maastossa, mutta viimeisimmästä maastostakin on jo muutama viikko aikaa ainakin. Tänään mentiin tallille ja Osku käveli jo melkolailla normaalisti. Meidän oli tarkoitus ottaa kamera mukaan, mutta tietty se unohtui kotiin. Otettiin sitten puhelimella edes muutama kuva, huono laatu niissä on, mutta on ainakin jotain kuvitusta.




Annettiin hepoille heinät kun mentiin ja alettiin tyhjentämään tallia ihan tyhjäksi, Siinä meni jonkin aikaa ja sitten vaan 5 jätesäkkiä uutta purua sinne ja vähän levittelin niitä, loput hepat saa itse hoitaa. Siivottiin samalla myös tarha, sitten ponit olikin jo syöneet. Reijo harjasi Pappaa tarhassa, minä otin Oskun pölkylle ja kävely oli oikein hyvää. Harjailin Oskun siinä ja sitten aloin taluttelemaan sitä pihalla kävellen ja juosten. Kyllä on siinä ponissa virtaa, välillä sai ihan  todenteolla pitää kiinni riimunnarusta ku poni innostui! Ensi viikolla tai viimeistään sitä seuraavalla poneille tulee kengät ja hokit jalkoihin, vaikka nyt olisi parempi näillä lumilla kentälläkin olla ilman kenkiä. Ei tulisi tilsoja, toisin kun kenkien kanssa. Eikä kenttä ole jäässä niin pysyy pystyssä ilman kenkiä.


Käytiin tutustumassa Volvoon, se oli jännä Oskun mielestä!


Oskussa on se tosi huono juttu, että kun se on vähällä liikutuksella/ei liikuteta ollenkaan, se alkaa käyttäytymään huonosti. Talutellessa saa koko ajan olla hätistelemässä sitä pois, kun tulee melkein päälle. Ihmisen oma tila unohtuu kokonaan sen pienestä päästä. Lisäksi toinen ärsyttävä piirre on, että se alkaa näykkimään. Se vasta raivostuttavaa onkin! Sitten on vielä monia pikku juttuja, mutta nuo on ne pahimmat ja raivostuttavimmat!


Plussapallo poni!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti