maanantai 29. joulukuuta 2014

Olevinaan tuuppailua, baanailua ja vieraileva ratsastaja

Lauantaina menin Oskun kanssa kentällä pitkästä aikaa ihan satulalla ja yritettiin ihan kunnolla tehdä töitä. Kenttä tosin on osittain jäässä niin on aika iso alue poissa pelistä. Menin ensin käynnissä koko kenttää sitten laitettiin se puoliksi renkailla ja laukkaa otin taas koko toisen pitkän sivun pituisia pätkiä.




 Osku oli, niinkuin arvelinkin, unohtanut opeteltuja asioita ja oli vähän hämillään avuista. Oikeassa kierroksessa voltit ja ympyrät meni käynnissä ja ravissa hyvin. Vasemmassa kierroksessa volteilla ja ympyröillä Osku koitti puskea ulospäin. Ravissa Osku oli muutenkin aika malttamaton ja koitti juosta alta pois. Vasen laukka nousi hyvin, oikeaa ei saatu ollenkaan..




Oltiin juuri saatu kesällä ja syksyllä Osku melkeen yhtä vahvaksi molemmin puolin, nyt oikea taas niin heikko, että Osku nostaa oikean kierroksen ympyrälläkin vasemman laukan. Sen suhteen ollaan siis taas lähtöpisteessä. Niinkuin monen muunkin asian kanssa.



Hetken kentällä pyörimisen jälkeen mentiin ottamaan muutama laukka pätkä maastoon yhdelle tielle. Osku meinasi jopa kerran lähteä käsistä kun kotiin päin tultiin laukassa, mutta kilttinä ponina kuunteli minua onneksi.Annoin Oskun tosin välillä mennä hieman kovempaakin. Otettiin tiellä loppuraveja ja käynnit myös. Käyntien aikana tuli pyöräilijä tietä pitkin ja se oli pelottava! Peruutettiin Oskun kanssa ojaan, syvään ojaan, onneksi vaan takajalat sinne tippui ja Osku pääsi itse ponnistamaan ylös. Sitten Reijo tuli meidän viereen ja pyöräilijä pääsi ohitse Oskun tarkasti valvovan silmän alla. Sitten tuli vielä naapurin heppa vastaan ja se päätti alkaa peruuttaa Oskua päin ja siitä Oskun ei sitten yhtään tykännyt. Lopulta naapurin heppa pääsi jatkamaan matkaa, mutta Osku oli ihan sekaisin. Steppaili vaan, valkuaiset vilkkui eikä malttanut yhtään kävellä. Päätin mennä hetkeksi kentälle kävelemään lisää pitkin ohjin jolloin Osku rentoutui ja rauhoittui, johon oli hyvä lopettaa.









Maanantaina Milla oli pitkästä aikaa tallilla mun kanssa ja ratsasti Oskun. Oli kiva nähdä itse maastakäsin ponski töissä. Osku meni ihan hyvin ja Millakin taisi tykätä ponista! Tarkemmin voitte lukea täältä  Millan blogista ! Tässä muutama kuva heidän menosta joita Reijo otti.



4 kommenttia:

  1. apua kuinka söpö Osku on❤️
    ihana blogi sulla!

    VastaaPoista
  2. Mun piti heti tulla katsomaan sun tätä pollea josta meidän blogissa (Rouskutellen) puhuit. Melkonen karvaturrikka :) Taidanpa jäädä lukijaksi seuraamaan teidän touhuja, koska tosiaan meillä tuo ratsutus ajankohtainen parhaillaan ja mikäs sen parempaa kun kyseessä vielä vuonis. Tsemppiä kovasti teille myös tulevaisuudessa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että koit kiinnostavaksi tämän blogin! Kiitos paljon tsempeistä! (:

      Poista