sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hangessa tarpomista ja muita kuulumisia.

Ajattelin tosiaan nyt tehdä tälläisen kuulumispostauksen tapaisen.  Kenttä on luminen ja alta pelkkää jäätä joten se on poissa pelistä. Viimeksi oli sentään puolet kentästä käytettävissä, mutta kun suli välissä niin nyt se on kokonaan jäätä. Torstaina oli vielä pakkaslunta, mutta nyt se on kunnon tilsalunta/loskaa joka paikassa. Ja tietty ihan peilijäätä veden alla.



Torstaina käytiin tosiaan pellolla vähän hangessa tarpomassa Oskunkanssa. Ponilla oli kaamea vauhti päällä ja välillä tuntui, ettei jarruja ole ollenkaan. Onneksi ne jarrut aina sieltä lopulta löytyi viimeistään pari metriä ekan yrityksen jälkeen. Poni onneksi osasi käyttäytyä eikä altanut riehumaan. Muutaman kerran päätä heilutteli ei muuta. Otin ensin vain käyntiä molempiin suuntiin ympyrällä ja voi sitä kyttäilyn määrää!


Matkalla peltoilemaan







 Ravissa kyttäily vähän jo loppui, mutta sitten alkoi kaahotus. Sain välillä ihan rauhallisiakin ravi pätkiä molempiin suuntiin. Enimmäkseen mentiin kuitenkin aika reippaasti koska en jaksanut koko ajan pidätellä eikä Osku täysiä kuitenkaan siitä alta karkuun lähtenyt. Ja pelloll mennään aina rennommin niin ei se pahaa tee mennä vähän reippaammin.
Laukkaa otin ensin vasempaan suuntaan ja se pyöri tosi hyvin, muttei silti mennyt liian kovaa.  Huomasi, että Osku joutui tekemään töitä hangessa laukatessa. Laukkasin noin 3 kierrosta vasempaan suuntaan jonka jälkeen ravissa suunnanvaihto ja laukkaa oikeaan kierrokseen. Minun yllätyksekseni oikea laukka nousi heti! Oikea ei pyörinyt yhtä hyvin, mutta pyöri silti aika hyvin. Otin oikeaa laukkaakin n. 3 kierrosta.







Perjantaina tarkoitus oli käydä hoitamassa heppoja ja siivoamassa tarhaa  ja sellaista. Ne suunnitelmat ikävä kyllä meni plörinäksi kun Reijo tuli kipeäksi eikä minulla sitten ollut mitään kyytiä tallille.
Lauantaina ja tänään sunnuntaina edelleen sama, en päässyt tallille kun ei ollut kyytiä. Harmittaa kun on riippuvainen muista ihmisistä tallille menon suhteen. Onneksi helmikuussa mullakin pitäisi olla ajokortti niin kaikki helpottuu!
Ainakin nyt olen viikonloppuna ehtinyt viettää aikaa siskoni kanssa. Ja nähdä kavereita enemmän. Ja olen saanut paljon omaa aikaa, jota myös kaipaan paljon.
Voi vaan aamuisin pitkään loikoilla sängyllä ja lukea kirjaa. Ei ole kiire mihinkään. Välillä viikonloput ilman hevostelua tekee tosi hyvää! Ensi viikolla koitetaan jos päästä edes käymään tallilla siten, että Reijo odottaa vaikka sisällä kun hoidan ponit ja tarhan. Hepatkin saaneet ottaa rennommin nyt viikonloppuna (ihan kun sitä rentoilua ei olisi tarpeeksi jo ollut.. ). Markku ja Tuula ovat kyllä talutelleet heppoja ja semmoista. Lisäksi etenkin Osku liikkuu tarhassa itse tosi paljon juoksennellen.
Nyt toivotaan parempaa onnea ensi viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti