maanantai 26. tammikuuta 2015

Oskun harjoituksia ja ponien sekoiluja!

 Nämä ponit on kyllä kieltämättä ihan syötävän söpöjä! Lauantaina niillä oli oikein kunnon hyvä päivä, molemmat ihan kauhean kuvauksellisia hörökorvia! <3 Ja heti alkuun sanon, että postaus on pitkä ja sisältää paaaljon kuvia!










Lauantaina Heidi kävi siis neuvomassa ja vähän katsastamassa tilannetta Oskunkanssa. Ensin Heidi otti Oskun suitset päässä liinankanssa pihalle ja talutteli siinä. Ja oli muuten liukasta kun oli peilijää ja päälle tullut yöllä lunta. En ees jaksanut laskea kuinka paljon ja usein poni liukui siellä jollain jalalla kun ei hokit purreet. Käynnissä onneksi vaan tehtiin niin ei ollut niin paha. Heidi teki pysähdyksiä, peruutuksia ja voltteja. Ja todella tiukalla kurilla. Heti kun Osku koitti alkaa edes hamuilemaan  narua yms. niin suoraan kielto ja liinalla vähän heilautti naaman lähellä. Peruutukset meni  ihan hienosti ja Osku tajusi nopeasti, että sillon pysähdytään kun ihminen sanoo. Lisäksi oli ihan nolla linja siihen, että Osku ei saa tuoda päätä tai itseään muutenkaan ihmisen syliin vaan ihmisellä on oma tila ja sitä kunnioitetaan. Vähän Osku ihmetteli niitä voltteja, joissa se kääntyy ihmisestä pois päin, eli ihminen ulkokurvissa. Nekin meni ihan hyvin ku vähän sillä loppu liinalla joka oli kädessä heilutteli hevosen vieressä, jolloin se esti Oskua puskemasta liian ulos.




Lopulta minäkin kokeilin kaikkia noita juttuja ja oli se aluksi vähän hakemista minulta. Mutta nopeasti minäkin opin sen ja meni ihan hienosti. Pitää vaan koko ajan tarkkailla ponia ja sen pieniäkin liikkeitä ja kieltää heti kun tekee väärin. Peruutukset sujui tässä kohtaa jo tosi hyvin ja pysähdykset. Eikä Osku kamalasti enään koittanut purra/hamuillakkaan narua tai ihmistä. Toki Osku minun kanssa kokeili vähän josko olisi rennompaa, mutta pysyin tiukkana ja lopulta Oskukin sen huomasi. Näitä nyt sitten harjoitellaan lähes päivittäin siihen asti,että pohjat alkaa olemaan siinä kunnossa, että pystyy taas menemään turvallisesti!






Tästä lähtien otan myös raipan mukaan kun menen siivoamaan tarhaa, koska silloin Osku tulee aina siihen hamuilemaan ja näykkimään ja tönimään. Sillä raipalla saa Oskun pidettyä poissa edestä, muutaman metrin päässä minusta. Jolloin minulla on hyvä rauha siivota yms. Harjaus varmaan suurimmaksi osaksi tehdään niiden muiden harjoitusten lomassa. Minä teen tehtäviä Oskun kanssa ja sitten välillä pysähdytään vähän pidemmäksi aikaa, ja Reijo tai joku muu harjaa Oskua hetken. Sitten jatketaan taas tehtävien tekoa ja hetken päästä taas  vähäksi aikaa harjattavaksi !







Sunnuntaina otettiin raippa tarhaan kun siivottiin. Reijo seisoi raipan kanssa tarhan kapeassa kohdassa jotta sain siivota rauhassa. Ja hyvä niin, pojilla oli kunnon tappelu päivä. Pappakin ihan itse ärsytti ja haastoi Pappaa eikä antanut Oskun jahdata itseään talliin. Oli pakko hetkeksi lopettaa siivoaminen ja ensin ottaa muutama video puhelimella ja sitten vähän kuvia kameralla. Pappa ei kertaakaan yrittänyt juosta sinne missä oli ihmisiä, jolloin Oskukaan ei tullut päälle. Kuulema muutaman kerran Reijo sai ihan näpäyttää Oskua raipalla, jotta se pysyi poissa, nämä tosin silloin kun Pappa oli ihan muualla eikä hepat juosseet tai tapelleet.









Sunnuntaina jatkettiin treenejä Oskun kanssa kahdestaan. Tällä kertaa kaivoin jopa kypärän päähän! Sen aion tehdä nyt joka kerta kunnes päästään taas liikkumaan paremmin. Tehtiin enemmän lumisessa osassa pihaa, ettei  olisi niin liukasta. Lauantaina kun itse lensin kyljelleen Oskun jalkoihin.. :D Osku toimi ihan hyvin vaikka itse saikin olla tosi tarkkana. Pitää kumminkin koko ajan seurata ponin liikkeitä ja reagoida heti huonoon käytökseen. Muutamia kertoja koitti hamuilla, mutta heti komento vaan niin lopetti kyllä. Peruutukset alkoi menemään jo tosi hyvin lisäksi voltit ihminen ulkopuolella meni myös loppu puolella jo tosi hyvin! Muutamia kertoja Osku koitti puskea päälle, mutta kyynerpäällä tuuppasi vähän niin väisti heti.

"Taakse, taakse"

"Taakse, taakse"

Voltti ihminen ulkopuolella




Peruutus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti