sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Yksi askel eteen ja kaksi taakse.

Tosiaan nyt Oskun kanssa maastot yksin menee jo tosi nätisti! Välillä jotain pientä hölmöilyä esiintyy ja kotiin päin ei voi tulla kun käynnissä. Vaikkakin Osku koittaakin kotiin päin ravata niin nätisti kävelee kun pidättää, välillä tullaan pitkin ohjin jopa kotiin päin! Eli maastoilussa on tapahtunut tosi iso askel ellei jopa hyppy eteenpäin. Olen kyllä ylpeä ponista.



Samaan aikaan sitten ratsastettavuus yms kentällä on huonotunut. Lihaksia lähtenyt ensinnäkin ja masu vähän päässy kasvamaan. Eilen,launtaina, pitkästä aikaa päästiin kentän puolikkaalle menemään. Tehtiin tosi paljon erilaisia asetusta ja taivutusta vaativia juttuja. Käynnissä kaikki menikin hyvin ja ravissa ihan ok, oikeaan kierrokseen huonommin. Laukka nousi molempiin suuntiin hienosti, mutta se oli sellaista kamalaa juoksemista. Oltiin pääty ympyrällä laukkaamassa ja molempiin suuntiin poni meinasi koko ajan kaatua sisään ja pienentää ympyrää. Lisäksi oikeassa laukassa se asettaa itsensä ulos päin ja sitten puskee sisälle pohkeesta läpi.. Sitä se teki silloin aiemmin kun oli lihakset ja tasapaino hukassa ja nyt tekee sitä taas kun ollut niin paljon taukoja ja maastoilua.
Kuvia on nyt aika vähän normaaliin verrattuna koska Osku meni niiin kauheen näkösesti pää taivaissa.. Se on tajuttoman herkkä suusta, tuntuu jopa herkemmältä kun ennen jos mahdollista. Ja sitten mä en ees osaa ratsastaa sillä, mulla ei oo niin 10000% tasanen käsi mitä Osku vaatisi, vaikka keskityn käsiin tosi paljon. Ja saankin ne pidettyä mielestäni tosi hyvin paikoillaan, mutta en tarpeeksi hyvin kun Osku nostaa pään taivaisiin. Ihan kun vaan esim. asettaa niin heti pää ylös.. Me todellakin kaivataan kuolaimettomia, mutta opiskelijalla ei ole varaa ostaa jos ne ei toimikkaan. Nyt pitää vaan joka paikasta etsiä lainaksi..

Välillä mennään yhden kuvan mittainen aika nätisi.

Tässä näkee tosi selvästi miten Osku asettaa itsensä ulos päin!


Loppuraveissa Osku malttaa venyttää alas kun työt jo tehty ja saa pidempää ohjaa ja enemmän tilaa


Papalla menin lauantaina kentällä n. 30 min. Sen kanssa mentiin myös puolikkaalla kentällä ja se oli ihan tajuttoman laiska! Mulla loppui kunto varmaan 5 min jälkeen koska koko ajan joutui patistamaan eteenpäin. Ja Papalla ei edes auta pieni pohkeella puristus niin kuin Oskulla.. Reijo toi mulle sitten raipan ja Papi alkoi paljon paremmin liikkumaan kun huomasi, etten minä olekkaan joku aloittelija mitä sillä yleensä selässä. Tehtiin aika paljon voltteja ja pääty-ympyrää Papankin kanssa.  Laukkaa otettiin oikeaan kierrokseen  pääty-ympyrällä n.3 kierrosta ja se pyöri yllättävän hyvin, vaikka välillä koitti raville siirtyä.  Loppuun vielä pienet ravit ja pitkät käynnit, etenkin käynneissä Papi pärski ja pörski tyytyväisen kuuloisena, vaikka töihin joutuikin. Tai sitten se huokaisi helpotuksesta kun työt loppui :D






Kohta puoliin mennään taas heppailemaan ja Papi pääsee taas opettamaan serkkuani ja saa nähdä mitä Oskun kanssa keksin! Palaillaan taas! (:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti