tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sunnuntain treeniä Oskun kanssa

Sunnuntaina mentiin Oskun kanssa vähän kentällä kavaletteja. Taas laitettiin vaan yhdelle sivulle 4 peräkkäin ja niitä tultiin ravissa. Heti kun saatiin heppa lämmiteltyä kunnolla ensin käynnissä ja sitten ravissa niin alettiin tulemaan niitä molemmista suunnista.
Osku  oli jo vähän parempi ratsastaa oikeaan kierrokseen kun lauantaina, mutta ei kumminkaan ihan sellainen kun ennen.  Tehtiin vähän väistöjäkin ja oikeaan ne meni tosi hienosti. Vasempaan Osku koitti luistaa töistä ja muutenkin tosi paljon jätti perää jälkeen yms.
Tällä kertaa vasen laukka oli vaikeampi, tai siinä se koitti kaatua sisälle koko ajan ja nojasi täysillä sisäpohkeeseen ja koitti pienentää samalla ympyrää. Vaikka yleensä oikea laukka on se ongelma.

Vielä on väistössä hiomista



Ensimmäiset kerrat kavaleteilla meni oikeita etäisyyksiä etsiessä ja hienosäätäessä. Sen jälkeen meni jo aika hyvin, välillä jäi vikalle kavaletille turhan matala jalan nosto ja puomi lenteli. Pääasiassa ravissa Osku meni tosi hienosti kavalettijonon molempiin suuntiin.
Tultiin laukassakin molempiin suuntiin laukassa yhtä puomia n. 3 kertaa per suunta. Oikeaan kierrokseen meni tosi nätisti. Vasempaan oli enemmän ongelmia kun oli vaikea saada se keskelle "estettä" kun se puski niin paljon sisälle. Sen takia sitten tuli välillä ongelmia askelien kanssa ja sitten Osku ottikin raviaskeleen yli puomista yms. Lopulta saatiin kumminkin vasempaankin kierrokseen laukassa 3 onnistunutta ja siihen oli hyvä lopettaa. Lopuksi annoin Oskun vielä laukata vapaammin ja sitten loppuverkat ja pitkät käynnit.












Kauheasti kuvista huomaa, että mulla usein kääntyy jalka siten, että varpaat sojottaa ulos päin. Vaikka en kantapäällä kaiva kylkiä tai mitään niin silti jotenkin se jalka aina menee noin.. Tuosta pitää koittaa päästä eroon, näyttää kamalalta vaikka en mitään teekkään. Lisäksi pitää muistaa nuo kädet kantaa joka tilanteessa+pitää parempi kulma käsissä ja pitää sormet kiinni. Mulla monta kertaa ratsastuksen aikana tulee se että käyn koko istunnan läpi mutta se unohtuu heti kun lopetan siihen täysvoimaisesti keskittymisen ja keskityn hevoseen tai johonkin tehtävään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti