tiistai 19. toukokuuta 2015

Voihan hevosenkenkä ja ahneet ponit!

Ponit on nyt saaneet olla päivittäin pari tuntia pikku harjoituslaitumella syömässä ja totuttelemassa ruohoon. Sitä ennen aina syöteltiin niitä narussa pihalla. Vielä kun vähän kuivuu niin pitää käydä tekemässä laidun lammen viereen ja ponit pääsee sitten sinne päivisin ja kesällä ihan kunnolla lomailemaan  viikoksi kerrallaan. Reijo haki myös uuden kuorman heinää joiden pitäisi toivottavasti ainakin riittää siihen asti, että saa tämän vuoden pellot paalitettua. Silti ponit on tajuttoman ahneita vaikka saa vihreää joka päivä, heti jos joku muu kun minä taluttamassa tai selässä niin heti ne vetelee niitä ihan 6-0,että pääsee syömään..

Sari ja Pappa koristaa tämän postauksen kuvissa.



Tänään,tiistaina tosiaan Papan loma loppui kun pääsin tallille asti. Oskunkin loma piti loppua, mutta suunnitelmiin tuli muutos.. Osku oli seissyt niin monta päivää, että on taas tosi energinen ja villi. Ei onneksi niin paha kun talvella. Tänään oli tarkoitus irtojuoksuttaa Osku kentällä, mutta pyhpah. Oskulla on toinen etukenkä huonosti jalassa, repsottaa ikävästi toisesta reunasta. Ei se nähtävästi menoa haittaa kun siihen malliin juoksi tarhassa. Totesin kuitenkin paremmaksi odottaa, että kengittäjä tulee korjaamaan sen ja samalla muutkin kaviot molemmilta. 



Pappa sittenpääsi töihin, nimittäin taas alkeisratsun hommiin! Sari tuli tällä kertaa ihan suunnitellusti tallille vähän ratsastelemaan Pappaa. Opetin Sarille ihan vaan miten istutaan, ohjataan, pysäytetään, mennään eteenpäin ja muita perusjuttuja. Ei käyntiä kovempaa menty, harjoiteltiin pysädyksiä ja kiemuroita renkaiden avulla.Pappa tosi paljon testaili Saria ja juuri siinä huomasi, että se koko ajan vaan pysähtyi aidan viereen ja veti pään alas, koska siellä kasvaa mehevää ruohoa. Sarilla oli sormet lopulta niin kipeät, että ei saanut enään Papan päätä ylös vaan jouduin mennä auttamaan. Muuten meni ihan hyvin, miettien, että oli ensimmäinen kerta kun Sari teki muutakin hevosen selässä kun istui talutuksessa yms.

Tätä se teki koko ajan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti