lauantai 23. toukokuuta 2015

Violan ja Oskun tunti

Tosiaan, niinkuin Facebookissa jo kerroinkin,pidin Violalle ja Oskulle tuntia torstaina. Se oli ensimmäinen kerta kun Viola kiipesi Oskun selkään. Ja näillä näkymin tämä on joka viikkoista tästä eteenpäin. Tästä systeemistä on tosi paljon hyötyä meille kaikille. Minulle tekee tosi hyvää päästä välillä näkemään Osku maastakäsin ja päästä opettamaan jotain muuta. Jännästi siinä aina tajuaa, että aivan tossa pitääkin tehdä noin. Lisäksi Violalle siitä on hyötyä kun hän ei ole vähään aikaan päässyt ratsastelemaan valvovan silmän alla ja nyt kun on heppaharrastus alkanut uudestaan, tekee ihan hyvää saada vähän edes jonkinlaista opetusta! (:


Aina yhtä iloisena!<3

 Tehtiin ihan perus asioita ja keskityttiin tosi paljon siihen oikeaan tapaan ratsastaa juuri Oskua. Käynnissäkin ensin verryteltiin varmaan 20 min ennen kuin otettiin raviin. Tehtiin pohkeenväistöjä, voltteja, ympyröitä yms. Todettiin tosi hyväksi ainakin tällä kertaa mennä isolla keskiympyrällä ja vuorotellen asetella ja taivutella enemmän ja sitten taas vähemmän ja sitten taas enemmän. Lisäki ympyrällä ulos asettaminen oli aika toimivaa jumppaa molemmille.




 Ravissakin mentiin ensin vain uraa pitkin, että saatiin poniin liikettä. Se ei ollut kovin helppoa kun oltiin se juuri haettu harjoituslaitumelta nukkumasta. Kun saatiin raviin liikkuvuutta niin totesin, että nyt lähti jalustimet. Ja se kannatti! Viola istui heti paljon paremmin kun ei ollut jalustimia, jalustimien kanssa Viola koko ajan tukeutui niihin siten, että pomppi harjoitusravissa tosi paljon. Kun saatiin ravissa yhteistyö toimimaan alettiin ravissakin tulla vähän voltteja ja ympyröitä samalla tyylillä kun käynnissä.








Laukassa ei tehty juurikaan mitään erikoista. Ensin oli ongelma saada se laukka, sitten oli ongelma pitää se laukka yllä. Jonka jälkeen ongelmana oli jalustimiin tukeutuminen. Joten jalustimet taas pois ja johan lähti sujumaan! Molempiin suuntiin tuli hyviä laukkoja molempien osalta. Tunti meni minun mielestä loppupeleissä aika hyvin, vaikkakin paljon sain asioita Violalle huomauttaa.  Usein vielä samasta monta kertaa, kaikkein hassuinta oli, että lähes joka virhe mitä Violalla näin, on samoja joista Heidi aina joutuu sanomaan mulle! :D Kuvistakin huomaa, että tuli hyviäkin pätkiä ja Oskukin välillä hetkeksi rentoutui kädelle.


Jalustimilla.

Ja ilman jalustimia!



Loppuun vielä Violan omia ajatuksia : 
Osku oli ihan erilainen mitä ajattelin, hyvällä tavalla! Sillä taisi kuitenkin olla vähän laiska päivä, mutta kuitenkin se oli kuuliainen avuille ja oli eteenpäinpyrkivä. Nuorihan se vielä on, mutta todella hyvä ratsastaa! Jonna on tehnyt todella hyvää työtä! :) Aluksi oli vaikea löytää yhteistä säveltä, mutta hetken mentyä yhteinen sävel alkoi muotoutua Jonnan käskytyksen alla :p Osku totteli hyvin ja osasi. Jos jokin ei onnistunut, niin vika oli vain minussa:D Tunnissa oli tarpeeksi haastetta ja oli super kivaa! Osku antoi paljon anteeks ja oli ihanan herkkä ja kiltti. Vaikka Jonna paljon käskyttikin ja kertoi virheitä jatkuvasti, jäi tunnista hyvä mieli ja sillä tavallahan sitä oppiikin! Tykkäsin kyllä Oskusta tosi paljon! Mahtava heppa:) Iso kiitos Jonna sulle vielä, mun ihanalle ja tarkalle opelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti