tiistai 23. kesäkuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille ja uusi ulkoasu.



Nyt on jo toinen haaste putkee blogissa, mutta tosiaan ei ole mitään kerrottavaa. Tallilla olen käynyt hengailemassa ja liikuttelemassa heppoja. Ollaan maastoiltu jonkun verran, viimeksi Henriikan kanssa maastoiltiin eilen. Kuvia ei ole tallilta niin en tykkää kirjoittaa mitään ilman että on kuvamateriaaliakin postaukseen. Nyt tosiaan lähdetään lomalle Joensuuhun Reijon kanssa, ja ponit saa lomailla sen aikaa. Tullaan luultavasti sunnuntaina takaisin ja sitten koitan taas saada kuvaaja mukaan tallille ja päivitellä blogia taas enemmän!
Blogiin tuli tänään uusi ulkoasukin uuden bannerin myötä! Mielipiteitä ulkoasusta? Onko jotain mitä voisin korjata/tehdä paremmin? (:
Kysymykset haastetuille

1. Hevoset vai ponit?
Isot hevoset ovat aina kovasti kiehtoneet mua. Unelma hevoseni olisi 180 cm korkea, maskuliininen/lihaksiskas jolla paksu ja pitkä häntä+harja. Mieluiten joku pv tai suokki! Tykkään myös kyllä tosi paljon tälläisistä pikkuhepoista/poneista niin nämä vuonot on. Aika matalia, mutta silti maskuliinisia ja vahvoja!

2. Kenttä vai maneesi?
Tykkään kentästä jos se on hyvin tehty. Tällä hetkellä kaipaisin maneesia jonnekkin päin Seitlahtea kun meidän kentästä ei pidetä huolta eikä sitä ole kovin hyvin tehtykkään. Jos sataa paljon, ei voi kenttää käyttää eikä myöskään melkein ikinä talvella kun on ihan umpijäässä tai sitten metrin lumi kerros. Jos itse saisin omaan pihaan hevosia ja saisin päättää, että kenttä vai maneesi, tekisin kentän, hyvän kentän(:
3. Koulu, esteet vai maasto?
Oskun kanssa kaikki! Etenkin esteitä on ihana pomppia vaihteluksi, pysyy molemmilla mieli virkeänä. Lisäksi rakastan minun ja Oskun maastoja, ja kunhan opitaan menemää siellä kahdestaan ilman turhia seikoiluja, voin nauttia niistä vaan enemmän joka kerta! (:
4. Raippa vai kannukset?
Ihan täysin hevoskohtaista. Oskulla ei kumpikaan, kun ei tarvitse. Kannukset on hyvät oikein käytettyinä jos hevonen ei reagoi pohkeeseen (turtunut kyljistä yms). Raippaa toki voi käyttää samaan tarkoitukseen. Itse mieluiten menen ilman mitään lisävarusteita(:
5. Suojat vai pintelit?
Suojat, koska ne on todella helppo laittaa jalkaan. Sinäänsä vaikea kysymys kun en ole ikinä Oskulla tarvinnut mitään jalkoihin, mutta luulen, että suojat ottaisin jos pitäisi jompi kumpi.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Pitkä jos sileällä mennessä tarvitsee, ei tarvitse irroittaa ohjia kädestä käyttääkseen raippaa. Esteille luonnollisesti lyhyt raippa jos tarvitsee. Toki Oskulla yhdessä vaiheessa käytettiin sileällä esteraippaa apuna.
7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Hevoselle luonnollisempaa on tarhata/laiduntaa laumassa, jos sopivia ulkoilu kumppaneita löytyy!
8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Yksityistalli. Saa tehdä rauhassa kaiken ja usein vähemmän ihmisliikennettä yksityistallilla joten se sopii useimmille hepoillekkin paremmin. Jotkut kun ei siedä jos liikaa ihmisiä koko ajan.
9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
Tämä asia on hankala sillä se riippuu siitä miten on  rahaa/aikaa ja resursseja.Oma hevonen on aina oma hevonen, mutta se tarkoittaa myös, että on tosi paljon enemmän vastuuta yms. Jos on hyvä ja reilu vuokrahevonen ja sopimus niin sekin on jo hyvä juttu!
10. Lempihevonen?
Osku. Lyhyesti sanottuna se on se paras kaikista. Pappa tulee kyllä tosi hyvänä kakkosena! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti