keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hyppyjä ja radan kokeilua

Tiistaina tosiaan oli hyppy päivä pitkästä aikaa. Olin jopa suunnitellut radan paperille valmiiksi ja halusin sitä kokeilla. Vasempaan kierrokseen radassa oli 7 estettä ja oikeaan kierrokseen 4 estettä. Tai siis esteitä oli 4 kentällä, mutta vasempaan radan olin suunnitellut sillä tavalla, että kolmea estettä tultiin 2 kertaa radan aikana. Tämä oli nyt vaan tälläinen kokeilu, että saako esim. tälläistä rataa meidän kentälle ja osataanko mennä sitä Oskun kanssa. Siksi esteiden korkeuskin oli vain 40 cm.



Alkuun verkkasin Oskun ihan normaalisti. Alussa jouduin totuttamaan Oskua hetken tolppien välistä menemiseen koska ne tolpat voi hyökätä vaikka kimppuun! Tultiin vaan verkkojen yhteydessä tolppien välistä joka askellajissa, kunnes Osku ei välittänyt niistä enään. Sitten tultiin hetki rataa siten, että esteet oli n. 10 cm eli kavaletteja. Silloin Osku ei keskittynyt ollenkaan! Se vaan juoksi läpi niistä tai astui jopa päälle.. Lopulta sain sen keskittymään ja otettiin muutama verkka hyppy yhdelle esteelle ennen radan tulemista.





Vasempaan kierrokseen ei saatu rataa mitenkään toimimaan siten, että oltaisiin tultu myös nelos este, eli se joka oli keskellä kulmasta-kulmaan lävistäjällä. Tuli liian jyrkkä kurvi kolmos ja nelos esteiden väliin. Keksittiin toki tehdä siten, että kolmos esteen jälkeen voltti, jossa otan raville ja ravissa nelos esteelle. Tultiin sillä tavalla muutama kerta, mutta ei sekään oikeen toiminut kun piti niin äkkiä saada suoristettua mutkan kautta, että tultaisiin suorana esteelle. Isommalla kentällä voltin kanssa olisi voinut olla aika hyvä, meillä kenttä jäi liian pieneksi tällä kertaa. Jätettiin siis nelos este pois ja tultiin vasempaan vaan muutaman kerran kaikki kolme uralla olevaa estettä putkeen.

Näin olin alunperin suunnitellut.




Oikeaan kierrokseen siirrettiin kakkos estettä vähän keskemmälle lyhyttä sivua, ettei ole niin nopeasti kulman jälkeen. Ja sitten rata sujui siihen suuntaan tosi hyvin! Tultiin se muutaman kerran puhtaasti läpi ja siihen oli hyvä lopettaa hyppimiset(: Oikeaan kierrokseen ei ole yhtää kuvia, mutta Reijo kuvasi puhelimella yhden videon meidän radasta. Pahoittelut videon laadusta, ei ole mikään päätä huimaava.. Pitäisi ehkä joskus ostaa jokin pikkunen videokamera, jolla saisi parempia videoita.



Annoin lopussa Oskun taas laukata reippaammassa laukassa, minä irti satulasta, kenttää ympäri molempiin suuntiin. Sitten vielä pitkät loppuravit ja vielä pidemmät loppukäynnit. Raveissa Osku oli aika hyvä, se malttoi rauhoitua ja rentoutua pätkittäin edestä ja venyttää vähän eteen alas!
Pääsin myös pesemään Oskun ensimmäisen kerran tänä kesänä, tai no ämpäriin käden lämpöistä vettä ja sitten sienellä pahimmat hikikohdat. Ja lopuksi vielä ylimääräiset vedet pois hevosen päältä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti