sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tytöt tallilla

Eilen, lauantaina, oltiin tallilla oikeen kunnolla tyttövoimin. Mukana oli Viola ja hänen sisko Henriikka. Henriikka tuli ensimmäistä kertaa mukaan tallille ja kokeilemaan Oskua.
Olin aika paljon vaan mukana vähän kertomassa ja kuvailemassa. Henriikka tietenkin hoiti Oskun harjauksen ja muun ja Viola Papan. Vaikka en itse ratsastanut niin kerron aika tarkasti mitä kaikkea ratsastuksen aikana tapahtui!






Pidin Henriikalle ns. tuntia. Mutta kun oli ensimmäinen kerta Oskulla niin se oli enemmän, että vähän neuvoin joissain asioissa ja kerroin vain joitain tehtäviä mitä on hyvä tehdä. Ensimmäiseksi kerraksi meni yllättävän hyvin! Suurimmat ongelmat oli laukan nostossa, kun ei ollut tarpeeksi napakat avut, joten Osku kiihdytti vain ravia kovemmaksi. Tehtiin aika sikin sokin kaikkia tehtäviä, ensin käynnissä verkkaa, sitten ravissa vähän verkkaa ja sitten taas käynti tehtäviä. Siitä jatkettiin ravitehtäviin ja laukkaan, jonka jälkeen loppuverkat.


Näin Osku lepuutti päätä pölkyllä satuloinnin aikana, hömelö ponski!


Pappa menossa takaisin syömään ja Osku töihin. Reilua :D


Tehtiin aika samoja juttuja kun Violankanssa ja joita minä olen tehnyt Heidin kanssa. Käynnissä Henriikka teki alkuun ihan vaan perus voltteja yms. Sitten raviverkkailun jälkeen Pyysin Henriikkaa tulemaan keskiympyrälle ja siitä lähteä pienentämään ympyrää siten, että se kuitenkin pysyy pyöreenä joka suunnasta. Ja tarkoitus on päästä niin pienelle ympyrälle, että kiersi kehää minun ja Violan ympärillä. Se oli hyvä tehtävä Henriikalle kun siinä joutui oikeasti kunnolla asettamaan ja taivuttamaan kun oli siinä pienimmässä kohdassa. Sitten kun ympyrä pienentynyt keskelle kenttää ihan pieneksi voltiksi, niin siitä taas kierros kerrallan ympyrää suurennetaan normaalin kokoiseksi.
Käynnissä tultiin myös samaa tehtävää kun Heidin kanssa, eli voltti pitkänsivun aloittavaan kulmaan ja voltin jälkeen ei suoristusta vaan jatketaan avotaivutuksessa puoleen väliin pitkää sivua. Kyseinen tehtävä meni mielestäni Henriikalla hyvin.








Ravissa jatkettiin samaa avotaivutus tehtävää, jolloin koko tehtävästä tulee hieman vaikeampi, mutta Henriikka selvisi siitäkin tosi hyvin! Oskullakin oli tosi hyvä työmotivaatio melkein koko tunnin!
Tultiin ravissa myös tehtävää jossa toinen pitkä sivu lisätään ravia ja toinen pitkä sivu vedetään niin hiljaista ravia kun ikinä vaan pääsee. Tässä tehtävässä lisäykset menivät paremmin, mutta hidas ravikin meni kuitenkin hyvin.


Vähän kenttä pölisee..



Laukassa tosiaan Henriikalla oli ongelmia saada laukka nousemaan. Osku vaatii todella selvät ja napakat avut ja hyvät valmistelut, että päivän ensimmäinen laukka nousee. Henriikalla jäi avut usein vähän liian pieniksi, jolloin Osku monesti meinasi jo nostaa, mutta jatkoi kuitenkin ravilla. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo ja se laukka tuli sieltä, vaikka siinä vaiheessa Osku alkoi jo viskelemään päätä ja kiukuttelemaan. Laukassa tehtävänä oli vaan nostaa kulmasta laukka tehdä keski ympyrä laukassa ja ennen seuraavaa kulmaa raville. Tämäkin tehtävä meni hyvin, sitten kun se laukka sieltä saatiin tulemaan. Osku vaan olisi mieluusti laukannut kenttää ympäri Henriikka selässä, eikä malttanut ennen kulmaa siirtyä raville.




Loppuraveista



Joka tapauksessa, minulla jäi ainakin hyvä maku suuhun eilisestä ja toivottavasti myös Violalle ja Henriikalle! Vaikka tallireissu venähtikin kymmeneen asti illalla.. :D Saa nähdä, ehkä Henriikka tulee joskus uudelleen ja pääsen opettamaan ihan kunnolla!
Nyt kuitenkin ihanaa kesää kaikille! Vaikka täällä ainakin tällä hetkellä tulee vettä.





"Pappa ooksä siellä! Nääksä täällä mä oon! Pappa tääällä!!"

Papan lempipuuhaa. Tossa se sitten heiluu edestakas ja sillä tavalla saa mahan rapsutettua.




2 kommenttia:

  1. Mukava tunti oli minunkin puolesta. (: Osku tuntui oikein kivalta, vaikka ne laukat meni vähän niin ja näin. Ratsastaja piikkiin tämä, poni olisi homman osannut!
    Kivoja kuvia sait meidä menosta (:

    VastaaPoista