torstai 2. heinäkuuta 2015

Keltuaisten luona taas

Nyt kun reissusta kotiuduttu,kamat purettu ja isiä käyty moikkaamassa oli aika suunnata tallille! Maanantaina oli niin lämmin päivä (vihdoinkin), niin mentiin vasta 7 aikaan illalla tallille Reijon kanssa. Ponit oli siellä yhtä lihavina, ellei lihavempina, ja omina itsenään tekemässä sitä mitä parhaiten osaavat eli syömässä. Otettiin ponit pölkylle harjattaviksi ja harjattiinkin molemmat oikeen pitkän kaavan mukaan.




Pappa pääsi harjauksen jälkeen takaisin tarhaan, kun ei sitä viitsi pahemmin liikutella. Pelkästään käynnissä jotain maastolenkkejä ja ehkä kentällä jotain käynti tehtäviä. Heti kun Papi vähänkin hengästyy alkaa se yskimään.. Maastossakin yskä alkaa kun joutuu kävelemää ylämäkeä ja siitä hengästyy. Ravia ottaa 10 metriä niin kamala yskiminen:/
Osku joutui kuitenkin "töihin", toisin sanottuna otin sen kentälle irtona juoksemaan pahimmat energiat pois. Joutui sitä taas raipalla huitomaan liikkeelle, kun ruoho aidan toisella puolen on paljon parempaa kun juokseminen. Tosin sitten kun lähdin itse juoksemaan niin siitä se vasta innostui ja johan alkoi tulla pukkia,hyppyä ja kovaa juoksua. Sai koko ajan varoa ettei jää itse jalkoihin kun Osku meinaa, että kyllä se syliin mahtuu :D
Harjoiteltiin samalla myös luoksetuloa. Oskuhan ei raipasta tykkää yhtään, ja siksi sitä käytetäänkin vaan maastakäsin harjoituksissa. Normaalisti irtojuoksutuksessa kun pyydän Oskua luokse viheltämällä, heitän raipan pois kokonaan. Silloin Osku tulee kohtuu nopeasti. Nyt koitan opettaa, että silloin kun raippaa lepää minun kädessä taaksepäin, niin silloin se on ns. neutraalialueella ja silloin sitä ei käytetä.






Toi maha.. kamala:D





Normaalisti taas vihelsin Oskua kesken juosten ja silloin se aina pysähtyy, joskus tulee suoraan luokse. Nyt se aina pysähtyi n.5-10 metrin päähän. Pidin raipan kädessä, mutta sillä tavalla, että se oli siellä minun takana. Seistiin siinä Oskun kanssa ensimmäisellä kerralla n.5min ennenkuin se tuli luokse. Sitten annoin paljon rapsuja, kehuja ja pienen palan leipää. Jonka jälkeen lähdin itse tilanteesta pois ja hetken päästä pyysin maiskuttamalla taas eteen. Sen jälkeen  vasta raipalla jouduin heiluttelemaan ilmaa, että poni liikkuisi, eikä vaan söisi. Sitten toistin saman kuvion monta kertaa, loppua kohden se  tuijottelu aika aina lyheni. Nyt pitää vaan ahkerasti treenata tuota, niin ehkä se joskus tulee luokse suoraan, ilman tuijotelua.

Tuolla tavalla raippa siis on neutraalissa asennossa, eikä sitä käytetä sillon.






Tiistaina olin yksin tallilla eli kuvia ei ole. Ratsastin Oskun kentällä ja tehtiin paljon jumppaa käynnissä, että sain ponin vetreäksi käynnissä. Ravissa toistin samaa, tosi paljon jumppaa molempiin suuntiin. Laukkaa otin vain pienet pätkät molempiin suuntiin. Tarkoituksena olikin keskittyä  enemmän käyntiin ja raviin ja kunnon asetteluihin ja taivutteluihin.Osku oli aika jäykkä, ei kyllä yllätäkkään kun ollut nyt vapaalla ja muutenkin ollut jäykkä. Ehkä nyt saisi vihdoin ponin hierottavaksi kun alkaa ilmat lämpenemään. Sade alkoi juuri kun pääsin alas selästä ja sitten vaan kaatosateessa ponin hoito, kentän haravointi ja tarhan siivous, ja tietty t-paita päällä :D Oli kyllä virkistävä sade jos sanoisin. Mutta ei siitä ratsastelusta sen enempää kun ei kuvajaa ollut mukana!


Keskiviikkona ponit oli vapaalla kun minä oli Järvenpäässä ikkunanpesu hommissa. Tietenkin ne sitten keksi itselleen muuta tekemistä ja karkasi paremman ruohon perässä aidan alta! Naapuri oli nähnyt ne jossain pelloilla hengailemassa ja muualla.. Onneksi toinen naapuri kävi sitten ottamassa ne kiinni ja sai aitaukseen. Jenny kävi vielä tallilla kun hepat oli jo aitauksessa ja antoi niille vähän heiniä syötäväksi kun laidun puoli laitettiin kiinni, etteivät karkaa uudestaan.  Loppu hyvin kaikki hyvin onneksi tässäkin tapahtumassa. Kukaan eläin tai ihminen tai edes sähkölangat ei vahingoittunut tässä kohtauksessa :D
Tänään torstaina olikin kiva päivä tallilla, mutta siitä sitten oma postauksensa tulee myöhemmin tällä viikolla! Nyt nauttikaa kaikki näistä ihanista lämpimistä päivistä kun niitä on. Me ainakin nautitaan(:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti