lauantai 4. heinäkuuta 2015

Viisi aurinkoista tuntia

Ilmotus asiaa! Kone tosiaan on nyt poissa käytöstä laturin rikkoutumisen vuoksi (kiitos Niilo kun järsit sen poikki..) joten postauksia ei kauheasti tule nyt, tai kuvia niihin en ainakaan saa paitsi puhelimesta suoraan puhelimella otettuja. 
Voi olla, että tulee postauksia jotka kirjoitan puhelimella ja muutamalla puhelin laatuisella kuvalla. Tätäkin kirjoitan Reijon pikkuveljen koneella, tai no lisään kuvia kun tekstin tein puhelimella jo aiemmin ja onnistuin kuvat siirtämään kamerasta kovalevylle juuri ennen kuin akku loppui.. Uusi laturi pitäisi saapua ensi tai sitä seuraavalla viikolla!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torstaina tosiaan Taru ja Nelli tuli taas tallille. Oltiin pakattu, tai siis Taru oli pakannut, eväitä kylmälaukkuun mukaan, että voidaan pitää pieni piknik tallilla. Aluksi harjattiin heppoja pölkyllä jonkun aikaa. Sitten varustettiin Pappa ja Nelli selkään. Taru otti ne sitten talutukseen, heitin äkkiä Oskulle suitset päähän ja hyppäsin ihanan lämpimään ja pehmeään selkään. Lähdettiin maastoon pikkukävely lenkille. Alkumatkasta Nellillä ja Tarulla oli ongelmia vähän Papan kanssa kun se koitti päästä syömään. Loppua kohden kuitenkin parani jo paljon. Oskukin käyttäytyi aika fiksusti koko matkan. Mitäs nyt kerran astui mutavesilätäkköön ja sitten säikähti sitä ja pomppasi metrin ilmaan.. :D
Meidän lenkkiin meni n.tunti kun käytiin kääntöpaikalla ja takaisin.



Ruuhkatukka<3


Vikat selfiet ennen matkaa
Lenkin jälkeen kun hoidettiin hepat ja alettiin syömään meidän piknik eväitä. Kaikille oli mehua,leipää ja munkkiakin! Oli tosi mukavaa istua rauhasaa hevosten aitauksessa pöydän äärellä ja nauttia päivästä hyvässä seurassa. Kuunneltiin kun hepat rouskutti ruohoa käytiin kuvailemassakin heppoja aina välillä.

Kiitokset hepalle..

..ja sitten alas selästä.




Joulu on taas, joulu on taas.. :D

Vietiin hepoillekkin vähän leipää ja porkkanoita ja ne kyllä äkkiä hävisi parempiin suihin. Putsattiin Nellin kanssa myös hevosten harjat suurimmista karvoista pois. Vedessä ei niitä pesty, mutta sen ehtii myöhemminkin! Tarun ja Nellin lähdettyä siivosin vielä tarhan ja tallin ja kannoin vettä lisää hepoille. Sitten hipsin itsekkin kotiin hetkeksi.





Illemmalla lämpötilan vähän laskeuduttua suuntasin uudelleen tallille liikuttamaan Oskun. Vaikka käytiin se tunnin rauhallinen kävelylenkki, päätin liikuttaa Oskun illalla uudestaan kentällä kun olivat keskiviikon vapaalla. Eikä Oskulla tunnin rauhallinen kävelylenkki ole sama asia mitä se Papalle on. Tein taas paljon jumppaa käynnissä ja ravissa hakien rauhallista hevosta joka ei koita vaan kaahottaa ja vetää mutkia suoriksi. Kokeiltiin vähän pohkeenväistöäkin pitkästä aikaa ja sitä on pakko alkaa treenaamaan enemmän.. Osku on jo pitkään oikeaan kierrokseen (joka siis se hankala kierros normaalisti) ollut ihan tajuttoman hyvä ratsastaa. Tosi tasainen ja taipuu ja asettuu ihan tosi hienosti. Vasempaan taas tappelee ohjaa vastaan kun koittaa asettaa ja taivuttaa, alkaa viskelemääm päätä vasemmalta oikealle jolloin itse aiheuttaa sen, että ohja nykäisee suusta kun minä pidän vaan käden siinä missä se koko ajan ollutkin.. Lisäksi vasemmassa kierroksessa se volteilla ja ympyröillä puskee ihan avuista läpi sisälle ja alkupuolisko menee aina ihan ok, mutta loppupuoliskolla se puskee vaan avuista läpi ja oikaisee..
Joka tapauksessa ensi kertaan nyt taas!(:

kaksi pyöreetä pikku pyllyä

Papasta näkyi noinki paljon,,, 

...Oskusta ei ton enempä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti