tiistai 25. elokuuta 2015

Katja ja Osku hyppimässä!

Maanantaina Katja oli tosiaan hyppimässä Oskulla. Halusin saada Oskun hypytettyä pitkästä aikaa, mutten itse tämän selän kanssa uskalla hypätä ja Katja oli aiemmin puhunut, että haluaisi tulla hyppimään. Eli tällä järjestelyllä kaikki voitti, jopa ponski kun se niin rakastaa hyppiä!
Alussa Katja tietty verkkasi Oskun kunnolla ja sitten tulivat samaa rataa kun minä viimeksi. Aloitettiin ihan vaan 10-15m korkeilla ns. kavaleteilla ja siitä sitten pikku hiljaa nostettiin 40 cm korkusiksi. Pidettiin radalla esteet matalina ihan tarkoituksella.



Ensimmäiset hypyt ja radan meno yritykset oli aika katastrofi kun Oskulla oli _vähän_ virtaa.. Ja se tunnetusti alkaa aika hyvin innostumaan ekojen hyppyjen jälkeen. Lisäksi Osku oli taas kova kyljistä eikä Katja meinannut saada pohjetta läpi, jolloin poni menee tasan minne se haluaa. Puskee vaan pohkeesta läpi. Saatiin molempiin suuntiin hyvä rata kerran läpi niin annettiin ponin vähän vetää henkeä välissä pidemmän aikaa. Toki oltiin tuolla pidetty vähän väliä lyhyempiä kävelytaukoja.


Käyntien aikan siivosin melkein kaikki esteet pois, jätin yhden enään paikalleen ja sitä Katja tuli yksittäisenä molempiin suuntiin. Aloitettiin sekin jostain 50cm korkuisena ja lopulta se oli 70cm. Lopetettiin 70cm korkeuteen tällä kertaa, vaikka pomput oli niin ilmavia osa, että varmasti olisi mennyt korkeampiakin. Päätettiin kuitenkin, että tämä riittää kun meni niin hyvin ja kaikilla oli hyvä mieli!






Sitten vielä kunnon loppuverkat ja käynnit jonka jälkeen poni pääsi pesulle ja tarhaan möyhimään itsensä oikeen kivan näköiseksi.


2 kommenttia:

  1. Todella kivan näköisä pomppuja Oskulla kuvissa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on kyllä hyvä hyppy kun se ensin malttaa keskittyä!(: pienillä esteillä keskittymistä ei juurikaan löydy, mutta isommilla se hyppää tosi hyvin!

      Poista