maanantai 24. elokuuta 2015

Talliarki alkaa taas!

Nyt ollaan Reijon kanssa tosi paljon reissattu kun molemmat on lomalla. Oltiin maanantai-perjantai mökillä joten hepoilla oli lomaa ja Katja kävi vähän Oskua liikuttelemassa. Nyt kuitenkin reissusta kotiuduttu ja talliarki alkaa taas! Lauantaina kävin tallilla hoitelemassa heppoja, olisin muuten liikuttanut Oskun, mutta kenttä pölisi ja ne pölyt menee  aina suoraan naapurin puolelle. Ei siinä normaalisti mitään, mutta nyt heillä oli jotkut juhlat ja iso kasa ihmisiä istuskeli terassilla. Totesin, että en halua pilata heidän juhlia,juomia ja ehkä ruokiakin hiekkäpölyllä..

Sunnuntaina aamupäivällä juoksutin Oskua liinassa kentällä ehkä 10-15 min ihan kevyesti sivuohjien kanssa. Taivuttelin myös maastakäsin molempiin suuntiin aika hyvin.



Lisäksi serkkuni tuli taas käymään ratsastelemassa. Hän meni Papalla kentällä pienessä opetuksessa. Viime kerralla  hänen kanssaan käytiin maastossa ja sen jälkeen kentällä siten, että hän ratsasti minun perässä ku olin Oskulla. Silloin meni tosi hienosti ja Pappa ravasikin hyvin kun Osku ravasi edellä. Nyt kokeiltiin josko onnistuisi jo ilman, että Osku menee edellä. Ja hyvin se ravi sieltä tuli hetken laiskottelun jälkeen. Otettiin jopa Nellin ihan ensimmäiset pikku esteet käynnissä ja ravissa. Tultiin ensin käynnissä pelkkää puomia ja se sitten nostettiin yhtien renkaiden päälle. Sitä Nelli tuli Papan kanssa ensin käynnissä ja sitten vielä ravissa. Alussa puomi vähän tipahteli kun Papi ei jaksanut nostaa jalkojaan, mutta lopulta Pappakin virkosi ja sitten meni molemmilla tosi hyvin ja oli hauskaa! Lisäksi Nelli otti ekat pienet laukkapätkät Papalla ilman taluttajaa. Mä olen niin ylpeä molemmista, Nellikin tunnin jälkeen kertoi kuinka kivaa oli ollut päästä menemään pientä estettä ja laukkaa.

Nämä kaksi kuvaa varastin Tarulta!



Illemmalla sitten tultiin uudestaan tallille ja ratsastin Oskun kentällä. Kahteen viikkoon ei olla taidettu kentällä mennä, paitsi viime sunnuntaina ravattiin vaan kenttää ympäri tekemättä mitään. Sen huomasi,että taukoa oli ollut..



Tästä näkee missä ponin keskittyminen oli lähes koko ajan, ei ainakaan minussa ja avuissa jota annoin.
Tein kunnon alkuverkat ja jumppasin Oskua molempiin suuntiin. Sitten liinassa maastakäsin sivuohjien kanssa otin laukat molempiin suuntiin ja loppuverkat taas selästä.
Osku oli ihan JÄRKYTTÄVÄ.. Mulla jäi tosi huono maku suuhun koko ratsastuksesta ja niin varmaan Oskullakin. Se ei keskittynyt yhtään, kyttäsi ihan kaikkea, ja etti kaikkea mitä säikkyä. Ratsastin mahdollisimman paljon koko ajan kaikkia tehtäviä ja koitin pitää ponin keskittyneenä. Eihän siitä mitään tullut, parhaimmillaan tein volttia poni hyvin asettuneena ja taipuneena, sitten yhtäkkiä poni päättääkin että nyt katsotaan aidan toiselle puolelle mitä voisi säikähtää ja eihän siitä muuta seuraa kun se, että poni alkaa kompuroimaan omiin jalkoihin ja lennettiin melkeen nenilleen.. Ja tuo tapahtui monta kertaa,yhtäkkiä kesken voltin poni päättää alkaa taittaa kaulan kunnolla ulospäin ja kytätä jolloin kompuroidaan.. Loppuraveilla normaalisti Osku on tosi hyvä, nyt ei todellakaan samanlaista menoa loppuraveissakin. Sain yhden kolmen askeleen  hyvän loppuravi pätkän johon sitten lopetin. Tästä ei voi nousta kun ylöspäin!



Tässä näkee miten Osku on vetänyt kaulansa vähän liian kasaan, ei onneksi kovin pahasti!



Etenkin laukassa Osku usein valahtaa tosi matalaksi, myös ratsastaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti