sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Viimeinen lomaviikko höntsäillen

Mulla on siis nyt menossa viimeinen lomaviikko niin olen sen halunnut vaan ottaa rennosti.Johan mä olen yli 3kuukautta lomaillu, ihan hyvä vaan palata takaisin arkeen ja astella huomenna ensikertaa työelämään! Ollaan vaan höntsäilty ja tehty milloin mitäkin. En tykkää lähteä treenaamaan kentälle mitään erikoista itsenäisesti jos ei ole inspistä. Siitä tulee vaan huonoa jälkeä ja paha mieli molemmille. Eikä treenistä ole mitään hyötyä kun en jaksa edes keskittyä itseeni enkä todellakaan poniin ollenkaan. Jos on opettaja mukana niin sitten asia on eri, se inspis tulee siinä aika alkutunnista kunhan ensin joku huutaa mulle kuinka päin metsää ratsastan:D Niinkun näkyy vaihdoin ulkoasua blogiin perjantaina päivällä.

Ponit odottelee josko pääsis vihreetä syömään.
Meillä piti olla Heidin tunti sunnuntaina, mutta tuli kamala kaatosade ja ukkonen kun olisi ollut tunnin aika. Päädyttiin sunnuntaina siis maastoilemaan illalla kun vähän sää selkeni ja aurinko näyttäytyi.
Maanantaina oli ponien viikon ainoa vapaapäivä. Niillä, tai Oskulla aina yksi vapaa viikossa.

Tiistaina, piti taas olla tunti sunnuntain tilalla, mutta Heidi meidän harmiksimme sairastui niin päädyin juoksuttamaan Oskua liinassa omien selkäkipujenkin takia. Osku oli ihan hölmö liinassa ollessa, se osaa käynti,ravi,laukka, seis-käskyt, mutta tiistaina se osasi vaan ravi ja laukka-käskyt. Se ei malttanut siirtyä käyntiin ollenkaan tai edes rauhalliseen raviin. Se vaan juoksi ja juoksi. Lopulta päädyin selkään ottamaan loppuravit ja käynnit ihan vaan siksi kun se ei liinassa onnistunut. Hölmö poni.

Keskiviikkona käytiin pienellä maastokävelyllä maastakäsin. Mentiin ihan kahdestaan ja hyvin meni, niinkun aina menee jos Oskun kanssa maassa kävelee ihminen. Silloin Osku vaan käppäilee vieressä mistään mitään välittämättä. Heti kun on vaan Osku ja ratsastaja nii Osku alkaa temppuilemaan tietyissä kohdissa ja koittaa kääntyä kotiin. Lisäksi kyttää ja säikkyy lähes kaikkea mahdollista, esim. leikattua nurmikkoa, kakkakasaa joka ei viimeksi ollut siinä, kukkia jotka on nyt tulleet vasta esiin.. Listaa voisi jatkaa ikuisuuden, mutta ehkä tuosta jo ymmärtää mitä kaikkea se kyttäilee ja pelkää yksin maastossa ollessa. Hengissä ollaan kumminkin aina onneksi selvitty.
Kyllä mä kohta tonne puuhun yletän! t.Osku
Torstaina käytiin maastossa, Reijo Pappaa taluttaen ja minä Oskulla ilman satulaa käytiin ihan vaan käynti lenkillä. Mutta en halunnut siitä ihan vaan pelkkää kävelyä niin harjoiteltiin Oskun kanssa "seis" ja "käyntiin" käskyjä selästäkäsin. Seis-käsky jo tosi hyvin ja loppumatkasta poni pysähtyi pelkästä käskystä, ilman mitään ohjilla tai istunnalla pidätystä. Käyntiin-käsky nyt on siitä helppo kun Osku aina on pysähdyksestä aika äkkiä lähdössä käyntiin niin annoin vaan käskyn ja ihan hipaisin pohkeella niin mentiin jo. Liinassahan Osku osaa "seis" , "käyntiin" ,"raviin"  ja "laukka" käskyt, niinkuin tuossa aiemmin mainitsin. Ei tosin täydellisesti joten siksi niitä aina maastakäsin harjoitellaan lisää ja nyt olen alkanut selästä käsin harjoittelemaan juuri noita "seis" ja "käyntiin" käskyjä. Sitten kun ne toimii, harjoitellaan "raviin" ja "laukka" käskyt selästä käsin. Lisäksi meillä oli se pieni pystyynhyppimis välikohtaus lenkin aikana, siitä kirjoitinkin jo meidän fb-sivuille! Siitäkin onneksi hengissä ja ihan ehjänä selvittiin.
Ehkä ne tykkää toisistaa ees vähän välillä
Perjantaina Pappakin pääsi töihin kun serkkuni tuli ratsastamaan. Nelli ja Pappa menivät taas hienosti, harjoiteltiin volttia renkaiden avulla ja mentiin toisella pitkällä sivulla ravissa kavalettia. Alussa Pappa oli taas laiska, mutta siitä heräsi pikku hiljaa ja alkoi hienosti no ravailemaankin. Tuli sieltä muutama laukkakin!



Papan ja Nellin jälkeen menin itse vielä ihan hetkeksi höntsäilemään Oskun kanssa kentälle. Jätin samat tehtävät itselleni ja lisäsin vielä kulmiin renkaat joiden takaa piti aina mennä, jottai sain paremmin Oskun kulmiin. Tultiin kavalettia ravissa pienen verkan jälkeen, mutta Osku aina hyppäsi sen eikä vaan ravannut yli. Saatiin vaan yksi jossa se menee siitä yli oikein! Laukassa tultiin sitä myös muutama kerta ja silloin pieni pomppu oli sallittavaa jo.

Melkeen tasan ja poni kiinnosti oksat jotka liikkui


Onnistuhan se vihdoin





Lauantaina käytiin pikku maastohölkällä taas, ihan kahestaan Oskunkanssa. Meni yllättävän hyvin, vähän poni taas yritti kääntyä kotiin ja temppuilla samoissa kohdissa kun joka ikinen kerta. Niitä kohtia on 3 risteystä mitä matkan varrella on ja sitten yhden pellon kohdalla, jossa ponit oli laitumella yhden kesän.
Tänään, sunnuntaina, ponit saa olla vapaalla kun minun pitää valmistua huomiseen ekaan työpäivään. Paljon on luettavaa vielä. Enkä ole edes kotona vielä kun ollaan Järvenpäässä. Vähän jo jännittää huominen ja oikeastaan koko ensi viikko. Peukut pystyyn, että kaikki menee hyvin(:

2 kommenttia:

  1. Yritä työntää lantiota eteenpäin ja harjoitella syviä vatsa-ja selkälihaksia ettei se selkä kipeydy. Sullakin näyttää olevan vähän notkoselkä! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä, pitääki koklata!(:

    VastaaPoista