torstai 10. syyskuuta 2015

Aivan mahtava poni!

Tänään päästiin pitkästä aikaa kentälle kun se on jo aika hyvin kuivunut. Koko alku viikko ja melkeen koko viime viikko maastoiltiin. Tekee hyvää välillä olla kentällä.
 Olin ihan varma, että Osku on niin jäykkä, säikky,sählä ja kaikkea muuta mukavaa, että mulla tulis vielä itku sen kanssa. Väärässä olin, taisi tehdä vaan hyvää kun yli viikko maastoiltiin melkeen kokonaan.
Käytiin ensin Oskun kanssa maastossa ottamassa vähän ravia ja laukkaa, tehtiin pikkureissu ehkä n. 20 min pituinen. Siitä sitten kentälle ja otin jalustimet kokonaan irti satulasta. Tehtiin pienen pieni kenttä meille keskelle meidän kenttää. Jokaisen sivun pituus oli joku 10 metriä. Sillä tavalla ei ole aitoja missään suunnassa auttamassa Oskua (se usein turvautuu aitoihin ja kääntyy kulmassa itsekseen koska aita tulee eteen). Ja lisäksi sillä tavalla saatiin kierrettyä kaikki vielä vähän märät kohdat.
On se hevosen pää ja niska kaunis... :D

Alussa harjoiteltiin ihan vaan kunnollisten kulmien tekemistä ja pysähdys joka sivun keskelle pelkällä istunnalla. Osku kuunteli tosi hienosti istuntaa ja kulmatkin meni oikein mallikkaasti. Siitä  sitten alettiin tekemään kahdella vastakkaisella sivulla  avotaivutusta. Sekin meni oikeen mallikkaasti molempiin suuntiin. Jatkettiin siitä sitten molempiin suuntiin pohkeenväistöä uraa pitkin ja pohkeenväistöä uralle siten, että tultiin ns.lyhyen sivun keskeltä sisälle ja siitä väistö ns. pitkän sivun uralle. Treeniin meni n.30 min, mutta se oli ihan riittävää kun käytiin hölkällä ennen sitä. Osku oli tosi mukava ja kuulias ratsastaa, ainakin näin käynnissä. Huomenna selviää miten toimii muissa askel-lajeissa. Ihanaa välillä yllättyä positiivisesti!
Kantapäät vähän unohtu.. hupsiis

Ja taas katse ties missä.

 Hieno poni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti