perjantai 6. marraskuuta 2015

Postaus jolla ei ole nimeä

 Moikka taas pitkästä aikaa. Mulla ei oo nyt yhtään ollut aikaa eikä edes innostusta tulla kirjoittelemaan tänne. On ollut kaikkea pakkailua ja stressaamista, että millon saadaan kämppä. Tallilla oon käynyt lähes joka päivä vasta pimeellä jolloin ei saa kuvia. Ilman kuvia mä taas en tykkää kirjoittaa postauksia. Ja nyt kun ollut taas tätä taukoa niin en yhtään keksi minkä otsikon laittaisin. Taukoja on kuitenkin ollut aina välillä niin tuntuu, että kaikki hyvät otsikot on käytetty jo aina taukojen jälkeen :D Oskua mä on itse liikutellut nyt ja hevosten liikuttaja on myös liikutellut jo ihan itsenäisestikin. Pappaa on käynyt Nelli ratsastelemassa lisäksi yksi perhe käy aina välillä sitä hoitelemassa ja ratsastelemassa.


Viola oli pitkästä aikaa ratsastamassa Oskulla maanantaina. Viola ei ole käynyt varmaan kun heinä tai elokuussa viimeksi. Vähän jäi se viikottainen tunti, kun ei ikinä saatu aikatauluja osumaan yhteen. Laitoin Violan ja Oskun tekemään vähän temponvaihteluja ravissa ja sieltä tuli muuten muutama aika hyvä lisäys! Lisäksi he menivät "kavaletteja" ravissa ja vielä laukassakin. Laukassa Oskulla kesti tosi kauan löytää oikeat askeleet. Se usein ekaan kavalettiin lähti oikeen ponnistamaan niinkuin esteille ja sitten ihmetteli miten jalat laitetaan kun onki jo heti toinen perässä.. Saatiin sitten laukassakin molempiin suuntiin muutama ihan onnistunut. Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa opettamaan jotain kunnolla, sitä mä olen niin kaivannut. Siitä on itsellekkin niin paljon apua kun melkein jokainen tekee samoja virheitä kun minä. Sitten kun huutelen jostain virheestä koko tunnin niin sitä alkaa itsekkin ratsastaessa huomioida ja korjata sen virheen omalla kohdalla.







Keskiviikkona kävin itse taas liikuttamassa Oskua puolen päivän aikoihin. Mutta koska olin yksin niin kuvia ei ikävä kyllä ole. Tein Oskun kanssa paljon asettelu ja taivuttelu jumppaa. Lisäksi avotaivutusta ja pohkeenväistöjä treenailtiin paljon. Osku oli oikeastaan aika hyvä ratsastaa. Ainoa mikä ei mennyt ihan niin hyvin kun toivoin oli väistöt. Mutta ne nyt aina vähän tökkii, etenkin jos ei ole raippaa mukana. Raipalla on tosi hyvä tehostaa väistättävää pohjetta, jota Osku ei muuten kovin hyvin kuuntele, mutta raipan kanssa pitää olla myös tarkkana ettei päästä Oskua vaan juoksemaan alta pois. Saatiin muutama onnistunut pätkä jokatapauksessa! Lopuksi käytiin vielä vähän maastossa laukkailemassa ja loppuverkkaamassa.

Torstaina Osku oli lähtenyt aitauksesta karkuteille. Onneksi ei ollut isolle tielle asti mennyt. Olisi voinut sattua muuten pahasti ihmisille tai hevoselle. Huomenna Neea menee ratsastamaan Oskun aamusta ja sen jälkeen Osku saa taas rauhottavaa vähän ja sitten kengityksen aika. Sunnuntaina olisi tarkotus Neean taas pomppia Oskulla jos sää sen sallii. Toivotaan siis, että sää on hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti