maanantai 23. marraskuuta 2015

Uuden perheenjäsenen esittelyä

Niilo tosiaan lähti vihreämmille niityille jonkin aikaa sitten <3 Herttaa en yksin kehdannut jättää, kun sillä on aina ollut kaveri. Niinpä muutama päivä Niilon lähdön jälkeen haettiin kotiin pupu joka edellisessä kodissa tunnettiin nimellä Säihky-Sääri.. Se nimi ei ihan minua miellyttänyt, eikä pupu ollut siihen edes tottunut. Niinpä kutsumanimeksi annettiin Ässä.
Koko nimeksi tuli Ässä Johahiha Mustafa, mulla kun on taipumusta nimetä eläimiä vähän erilailla. Herttakin oikealta nimeltään on Nooa Muhammed Alibaba
Niilo sen sijaan oli Niilo Mahalalel Metusalah.



No joka tapauksessa Ässä on siis 8 kk vanha poikapupu. Se on risteytys josta löytyy belgianjättiä,leijonaharjasta ja kääpiöluppaa.Ässä on luonteeltaan tosi reipas ja utelias. Se kauheasti tutkii kaikkea ja vapaana ollessa saattaa joskus kiivetä jopa syliin, ajatellen, että sieltä pääsisi jonnekkin isommille apajille tutkailemaan.Lattialla jos istutaan kun se on vapaana niin se tulee välillä tökkimään ihan silleen, että "menes nyt siitä!". Vapaana ollessa se saa kaameita riemuloikka kohtauksia, sitten välillä se taas heittäytyy ihan täysin makuulle oikeen pienen hypähdyksen kautta. Eikä välitä vaikka kävisin itse siihen lähelle makoilemaan. Monesti sillä on silmät mennyt ihan kiinni  ja korva lerpahtanut alas kun on niin väsyttänyt pomppimisesta. Välillä se edelleen aristaa meitä, mutta se on ymmärrettävää koska on ollut vasta niin vähän aikaa. Silti se antaa meidän silitellä jo välillä sitä kun se on vapaana tai häkissä. Pikku hiljaa se meihin ja uuten paikkaan tottuu ja lopettaa aristelun.






 Ässä on  ollut meillä nyt viikon päivät. Näin aluksi se on vielä yhden viikon ihan eristyksissä muista pupuista. Ensi viikolla se pääsee kaltereiden läpi haistelemaan jo Herttaa. Vapaana ne ei pääse tutustumaan vielä pitkiin aikoihin kun Ässä pitää kastroida ja senkin jälkeen pitää kuukausi odottaa, ennenkun on täysin varmaa, ettei Hertta voi tulla tiineeksi.
Ässä on saanut nyt meillä olla jokapäivä vapaana 2-8 h valvottuna. Sitten kun se on leikattu ja me päästään muuttamaan niin on tarkoitus tehdä aitaus Ässällä (ehkä jopa yhteinen sille ja  Hertalle )häkin ympärille jossa se sitten saa olla kaikki päivät ja kun oltaisiin kotona, saisi se olla koko talossa tai ainakin olohuoneessa vapaana. Nyt vaan toivotaan, että Hertta ja Ässä tulisi toimeen keskenään pienen totuttelun jälkeen, että saisi niistä seuraa toisilleen yhteiseen aitaukseen.



Tälläinen kaveri siis on tämä meidän uusi perheenjäsen Ässä.

2 kommenttia:

  1. Tää uus pupsi on kyl kivan värinen, ja kiva nimi! :D Tulee mieleen Sasu, kun sainsen. Se kans tykkäs tutkailla paikkoja, tökki kuonolla, nuoli tohveleita ym. (:

    VastaaPoista