perjantai 29. tammikuuta 2016

Nuca tallilla

Kipeenä ollessa hyvä päivitellä tänne Nucan uusia kuulumisia. Se kasvaa niin nopeasti kokoaja energiatasot kasvaa samaa tahtia, se ei nuku enään niinkuin pikku pentu:D
 Hihnassa kävely menee tosi hienosti jo, vetäminen jäänyt 95% kokonaan pois. Jos on lenkillä mukana joku kaveri yms. niin sitä vasten koittaa hyppiä ja pomppia ja repiä housuista. Kaksin ollessa menee tosi nätisti vierellä tai vähän edellä, päivästä riippuen. Koiria ja ihmisiä haluaisi aina mennä moikkaamaan, mutta ohikin pääsee tosi hienosti jos on kaninkarvadami mukana. Sitä se niin innoissaan jyrsii ja sillä leikkii niin ei se melkeen huomaakkaan jos joku menee ohitte.

Nuca on nyt alkanut etenkin pakkasten lauhduttua, kulkemaan mukana tallilla. Jos Reijo on mukana, niin silloin Reijo pitää sitä pitkässä narussa (n. 20 metriä jos en väärin muista) joka meillä on autossa. Yksin tallilla ollessani, laitan saman narun kiinni meidän auton vetokoukkuun ja toisenpään Nucaan ja se saa siinä riehua ja tutkia niin paljon kun naru antaa periksi. Välillä se jää huutelemaan ja vinkumaan perään ku menen vaikka kentälle, kun sinne se ei näe. Lopulta se kuitenkin aina hiljenee ja alkaa tekemään omiaan.
Maanantaina mulla oli kamera tallilla mukana ja samalla tuli sitten räpsittyä Nucastakin kuvia.
Se osaa jo hypätä sohvalle ihan itse, autoonkin hyppäsi ihan yhtäkkiä itse maanantaina. Se oli pieni yllätys, minä olin jo menossa nostamaan niin tytön tyllerö ponnistaa ihan itse pikku käpäliensä kanssa takakonttiin.
Ikää löytyy  Nucalta melkein 4 kuukautta! Sitten kun  Nuca täyttää 16 vkoa, eli ensi viikon torstaina niin mennään toiselle ja samalla vikalle rokotukselle pitkään aikaan. Tämän piikin jälkeen seuraava rokotus on vasta 1-vuotiaana. Painoa pieneltä löytyy jo 9.6kg ja meille tullessaan painoa oli 4.6kg.
 




Jossain vaiheessa kun Nuca vielä vanhenee ja kasvaa olisi tarkoitus opetella Nucan kanssa maastoilu, että se voisi tulla juosten mukana meidän maastolenkeillä. Siinä tulisi helposti ja hyvin lenkitettyä koira ja hevoset samaan aikaan. Lisäksi se on aina kivaa koiralle, ainakin Nuca tykkää, kun pääsisi metsään juoksemaan. Hepat nyt on jo tottuneet Kamuun joka juoksee maastossa mukana, Osku välillä saattaa säikähtää sitä, kun se yhtäkkiä ponkasee jostain metsästä. Ei onneksi enää niin pahasti sitäkään säiky kun alussa. Mutta pikku hiljaa  hyvä tulee, kaikissa asioissa.



2 kommenttia:

  1. Olen lukenut blogiasi vuoden verran ja aika vähän olen kommentoinut, mutta nyt reipastuin kuitenkin laittamaan kommentin ;) pidän paljon blogistasi kun kerrot ihan normaalista (talli)arjestasi, postaukset ovat myös hyvin kirjoitettuja ja kuvia on ihanan paljon!:) kiitos siis hyvästä blogista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon positiivisesta palautteesta(: Nyt ollut blogin suhteen taas ikävää taukoa kun tallilla ei ole tapahtunut juurikaan mitään työkiireiden ja liukkauden takia.

      Poista