keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Aamu maastoilua!

Mentiin tänään jo 10 aikaan Jennyn kanssa Agrimarkettiin katsomaan sitä vyötä Oskulle ja onneks siellä oli! Mietin tosi pitkään, että otanko 130cm vai 120 cm. Päädyin sitten ottamaan 130cm ja ehkä ihan hyvä kun se meni molemmilta puolilta kolmansiin reikiin kun kiristi.

Tallilla otettiin hepat pölkylle ja alettiin harjaamaan ja laittamaan kamoja päälle. Ensin tuntui ettei vyö mene edes kiinni, mutta meni se ja helposti. Saatiin hepoille kamat päälle ja oltiin lähdössä maastoon päin, kuultiin vain kun joku leikki peltoautolla siellä tiellä.. Ja heti aluksi pahoittelen jossain videoissa rumaa kielenkäyttöäni! Ja niitä outoja sepityksiä muutenkin!



Lähdettiin maastoon, ja siellä se auto meni.. Onneksi tajusi väistää meitä. Maastossa oli vain yksi kokonaan sula kohta missä uskalsi laukata ja ravata kunnolla.  Käytiin ensin kääntymässä maastossa josta otin videoitakin ja joitain kuvia puhelimella. Niistä selviää maastossa tehtyjä juttuja ja reittejä. Enimmäkseen mentiin tietä pitkin käynti ja joissain kohdissa ravia. Saatiin Kamukin seuraksi yhdessä vaiheessa.











Mentiin lopuksi vielä laukkailemaan ja  ravailemaan siihen sulaneelle pätkälle ja koitin Oskun kanssa tehdä lisättyä ravia, mutta ei siitä mitään tullut kun oltiin ennen sitä laukattu. Sain pienen pätkän ja sen jälkeen hidastin ravia ja otin laukalle. Laukkailin paljon siinä pätkällä edestakaisin ja tein laukassa tempon vaihteluja. Ensin annoin mennä perus harjoituslaukkaa, sitten pidätin hitaaseen laukkaan ja sen jälkeen nousin ylös ja päästin kunnolla eteen. Jenny koitti papankanssa saada edes yhden hyvän laukkapätkän, mutta pappa halusi laukata ja jos päästi niin pukitti. Sai nekin kyllä sitten muutamia hyviä pätkiä ! (:


Laukkailujen jälkeen mentiin maastoon vielä kävelemään ja huomasin vain yhtäkkiä jonkun polun tien reunassa ja lähdin kulkemaan sitä pitkin. Se oli mukava pieni metsäpolku joka päättyi pellolle.
Siellä voisi useamminkin käydä loppukäynnit kävelemässä.

Vanha lato uuden polun lopussa





Kotii kun päästiin niin loimitettiin pappa heti ja Jenny talutteli sitä, että hiki kuivuisi ennenkuin jättää pihalle. Kun pappa oli valmis niin tein saman Oskulle. Ainiin ja Oskulla oli tänään ekaa kertaa loimi päällä eikä sanonut mitään! Nyt tarvitaan toinen toimi vielä niin olisi helpompaa! Tiedossa olisi kyllä yksi myynnissä oleva loimi, tai no ostin sen juuri! Milla tuo sen sunnuntaina kun tulee pitämään tuntia. Ja tämä vihreä loimi on vähän iso, mutta onneksi se ei haittaa kun on päällä vain tuon kävelytyksen ajan, ei jää koskaan tarhaan päälle.




Ainiin päätin myös tänään kun mentiin tarkoitusta "rankempi" maasto, että annan huomisen molemmille vapaaksi. En siis mene huomenna tallille vaan koitan kehitellä jotain muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti