sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Huono päivä pienellä ponilla!

Mentiin tänään tallille 12 aikaan Reijonkanssa. Alettiin siivota tallia ja pihattoa talven jäljiltä samalla kun odotettiin Millaa. Joku yli tunti kerittiin siivota kunnes Milla ilmoitti olevansa lähellä. Sovittiin, että menen laittamaan Oskun valmiiksi kun Milla laittaa viestiä. Siten päästiin paljon nopeammin kun Millalla oli kiireellinen aikataulu. Pakko jo heti alkuun sanoa, että tämä oli herätys minulle! Poni toimi niin huonosti tänään, syykin on aika varmasti tiedossa. Ollaan nyt maastoiltu koko viikko ja viime viikolla paljon. Jäänyt kenttä työskentely vähemmälle.. Pitää alkaa siis treenaamaan enemmän kentällä.

Tunnilla Milla päätti sitten heti alussa oikein rääkätä minua!  Sitoi vyöllä kädet, että pysyisi tarpeeksi takana ja hyvä kulma kyynerpäässä. Osku hämmentyi siitä ihan täysin kun en saanut tarpeeksi lyhyitä ohjia ja tuntuma oli muutenkin erilainen. Mentiin hetki vyöllä ja vain kenttää ympäri ja huomasin heti, että Osku oli täysin hämmentynyt ja kaikki mitä tapahtui ympärillä oli paljon kiinnostavampaa.
En saanut mitään kosketusta hevoseen, se vain kyttäili mitä muut tekee ja meni jotain ihan omia väistöjään siellä.  Tehtiin molemmille pitkille sivuille yksi iso kiemura. Osku oli ihan kuin ei ikinä olisi kukaan tehnyt kentällä mitään. Meni minne itseään huvitti, tai yritti mennä. Eikä asiaa auttanut se, että minun oli vaikea ohjata vyön kanssa. Ympyrällä Osku painoi pohjetta vasten ja ihmetteli vain kaikkea mitä muualle tapahtuu. Pakko myöntää, että kun minulla oli se vyö käsissä niin Osku kantoi itseään aika hyvin.







Onneksi Milla suostui sitten ottamaan  vyön pois. Kyllä minä siitä jotain opinkin. Muistin pitää käsiä paljon paremmin useammin kuin yleensä. Vielä pitäisi saada, että kädet olisivat koko ajan hyvin!
Tehtiin pysähdyksiä Oskun kanssa, ne on tähän mennessä aina sujunut hyvin. Osku pysähtyy lähes aina tasan ja malttaa seistä paikallaan hetken. Tänään pysähtyi tasan, mutta lähti heti eteen,taakse,sivulle tai steppaili vain paikallaan. Saatiin muutama hyvä pysähdys ja lopetettiin pysähdykset siihen. Alettiin ottamaan ravia ja vitsi, että tuo hevonen oli laiska! Ei kuunnellut pohjeapuja ollenkaan, löntysteli vain eteenpäin. Siinä meni sitten kokonaan itseltä istuntaan keskittyminen kun koitti saada hevosta liikkumaan eteen.  Sanoin Millalle, että laittaa pienen esteen josta voidaan ravata yli. Osku lähes aina innostuu esteistä ja niin tälläkin kertaa, tosin jalkoja se ei kunnolla nostanut kun ravattiin yli. Vain muutaman kerran puomi jäi paikoilleen ja muutaman kerran Osku ihan hyppäsi yli. Ainakin saatiin aika hyvä ravi tai ainakin hyviä ravi pätkiä.







Poni meinas hypätä 





Onneksi loppua kohden parani ja yhden hyvän ravipätkän jälkeen lopetettiin. Kävelin loppukäynnit ja menin hoitamaan Oskun. Koko ratsastukseni ajan Reijo oli ollut siivoamassa ja silti jouduin mennä vielä siivoamaan avuksi. Oltiin tallilla 12. Siivottiin yhdessä johonkin puoli 1 asti. Milla oli tallilla n. yhdeltä. Mentiin suoraan kentälle. Kentältä pois kahdelta. Kotiin päästiin lähtemään vasta puoli 5 aikoihin! Reijo siis siivosi n. 4 tuntia! Minä olin auttamassa siitä n. 2 ja puoli tuntia. huh! Ja vielä jäi kun oli jäässä eikä saanut pois.

2 kommenttia:

  1. Kuvista se kyllä näyttää tosi kivalle :) ja kyllä niitä hyviä pätkiä tuli monta, kunhan poni sai vähän mentyä eteenpäin. Ensi kerralla taas paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta tosiaan ei pääse kun ylöspäin, eli ensi kerralla on pakko mennä paremmin! ja juu tuli niitä hyviäkin pätkiä jonkin verran (:

      Poista