sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ehkä tuosta vielä kouluponi tulee..

Lauantaina käytiin Jennynkanssa vauhtimaastoilemassa. Mentiin paljon ravia ja ylämäkiä annoin Oskun pinkoa niiiin lujaa kun jaloista lähti. Ja sitä sitä vauhtia riitti! Silmät vuosi vaan ja korvissa ulisi! Vaihdettiin vielä niin, että Jennykin sai kokeilla ja ratsastin papalla sitten kotiin. Muutaman kerran Osku koitti mennä ojaan kun asetti itseään oikealle käynnissä ja ravissa. Sitten kun suoristin niin hämmentyi täysin ja koitti peruuttaa ojaan! Oli tosi ihana maasto kun ponit oli nätisti ja sää ihana! Osku vaan sai ihme hepulin kun oli ihminen vaihtamassa renkaita autoon, se oli hurjan jännää! :D




Nyt päästään siihen josta olen hurjan innoissani! Meillä oli tunti tänään Oskun kanssa ja huh mikä WAU elämys tuli. Kuvia ei ole kun en kuvaajaa saanut mukaan ja vitsi, että se harmittaa. Opeteltiin kumminki kahta "uutta" asiaa tunnilla ja Osku ei ole pitkään aikaan kulkenut niin hyvin kuin tänään. Toivotaan, että ensi kerralla saan kuvaajan mukaan ja Osku menee yhtä nätisti.



Oskuhan on nyt ollut todella jäykkä vasempaan. Koko viime viikon ympyrä vasempaan oli mahdoton, meni vain avuista läpi ja pienensi ympyrää tai koitti heittää perän sisään ja asettaa oikealle. Vaikka Jenny käveli vieressä ja auttoi maastakäsin niin silti "jyräsi" Jennynkin läpi.

Heidi veikkasi, että vasemmassa takajalassa/pepussa on jossai joku kireä lihas tms. Pappa vaikka osunut pahasti kun riekkuvat tarhassa jne. Selvästi eilinen maasto, jossa sai mennä niin lujaa kun jaloista lähti, auttoi.  Tänään Heidi ensin kokeili Oskulla hetken pyynnöstäni. Osku näytti ihan hyvältä ja meni ympyrääkin hyvin molempiin suuntiin. Pohkeenväistö, jota on nyt kaksi kertaa harjoiteltu, ei oikein sujunut Heidillä oikealle niin kuin arvasinkin.

Nousin itse selkään ja alettiin tekemään tempon vaihteluja ja voi vitsi, että Osku oli herkkä avuille! Osku ihan pienillä avuilla vaihtoi reippaan ravin hitaaseen, oli jopa vaikea itse löytää tarpeeksi pienet avut. Muuten tuli sellainen töksähtävä siirtyminen.

Ensimmäinen "uusi" juttu jota mentiin oli  pohkeen väistöjä niin, että Heidi auttoi raipan kanssa maasta käsin. Vasemmalle väistöt meni hyvin, Heidin ei tarvinnut edes paljoa auttaa. Oikealle sitten taas asia oli ihan eri. Siinä joutui Heidi ihan kunnolla auttaa, että saatiin se muutama askel pohkeen väistöä. Osku yritti koko ajan heittää perää sisään tms. Harjoiteltiin jonkin aikaa väistöjä ja vasemmalle ne oikeasti alkoivat jo sujumaan ja oikeaan ihan vähän parani.

Osku alkoi ravissa kulkemaan nyt paremmin kun mitä pitkään aikaan, se on pitkän aikaa nostanut pään heti ylös kun siirtää raviin ja yrittänyt lähteä pinkomaan täysiä. Tänään se alkoi jo vähä antamaan taas niskasta periksi. Lisäksi Heidi huomasi etenkin loppuraveissa  Osku otti kunnolla takajalat alleen ja muutenkin ravi oli hyvää eteenpäin liikkuvaa, mutta hallittua.

Toinen juttu mitä nyt ensimmäistä kertaa kunnolla tunnilla harjoiteltiin oli laukka. Oskuhan nostaa oikean laukan, mutta ei oikein vasenta. Kokeiltiin ensin sitä vasempaa laukkaa ja aluksi se oli aika hakemista, Osku tarjosi koko ajan väärää laukkaa,ravilaukkaa tai kiitoravia. Lopulta pitkän yrittämisen jälkeen saatiin se menemään vasenta laukkaa! Jes! Käveltiin  hetki ja sitten alettiin kokeilemaan oikeaa laukkaa. Siinäkin Osku koitti tarjota kiitoravia tai vastalaukkaa. Tässäkin myös ssatiin Oskun oma taidonnäyte ravilaukasta. Niinkuin Heidi sanoi "Kyllä se molemmat laukat nostaa, mutta väärässä kierroksessa" :D . Saatiin se oikeaan laukkaan ja laukattiin meidän ensimmäiset laukka ympyrät tänään! En nyt muista kumpaan suuntaan mentiin, mutta jommassa kummassa suunnassa sain laukan ylläpidettyä jopa kaksi ympyrää putkeen!

Lopuksi vielä keventelin molempiin suuntiin ja käveltiin lopuksi. Molemmat ihan hiestä märkiä!
Vitsi, että jäi hyvä mieli tosta ponista. Kyllä siitä vielä hieno poni tulee! <3



Papalla meninkin sitten vähän vain palauttavaa, kun oli eilen rankka maasto papalle. Ja helpotus itsellekkin kun tuli vähän lämmin Oskun kanssa. Menin kentälle papalla vain riimu päässä ja naru kaulalla. Naru vain sen takia, että pidin siitä kiinni kun papalla ei ole oikein harjaa kiitos Oskun :D Käveltiin ja ravailtiin vain kentällä miten pappa halusi, minä vain matkustin ja välillä käytin pohjetta.





Olin niin hyvällä tuulella tunnista, että hyräillen auringon paisteessa siivosin tarhan ja tallin ja iloisena kotiin! Nyt toivotaan, että Osku alkaa taas kehittymään eikä otettaisi takapakkia niinkuin viel muutama viikko sitten! Toivottavasti jotkut edes jaksoivat lukea vaikkei oikein kuvia ollutkaan ja paljon tekstiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti