keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Suuri harppaus parempaan!

Tänään tehtiin jotain tosi jännää! Lähdin ekaa kertaa ratsastaen Oskulla, ihan vain me kaksi, maastoilemaan! Aiemmin ollaan käyty vain ihan lyhyen matkaa pois kotoa siten, että talutan Oskua.
Kotipihasta lähtö meni tosi hienosti. Ajattelin, että siinä olisi tullut ongelmia.

Koti pihasta lähdössä


Päästiin hienosti melkein lammelle asti, hieman ennen lampea on tien vieressä kaikkea romua. Kylttejä,tiiliä,putkia ja pressuja jne. Nyt niitä on vähän siirrelty ja senhän Osku huomaa heti. Se huomaa jos joku kivi on eripaikassa kun viime kerralla ja silloinhan se on ihan kamalan pelottavaa! 3 kertaa romujen kohdalla alettiin peruuttelemaan ja steppailemaan ja koitettiin kääntyä kotiin kun oli niin pelottavia juttuja. Päästiin onneksi eteenpäin kun annoin sen vain hetken tuijotella pelottavia juttuja ja sitten napakasti pohjetta.

Tyytyväisenä reissun jälkeen(:


Osku oli koko reissun tosi paljon säikympi, mikä oli ihan odotettavissakin. Kyttäili kaikkea mahdollista, mutta säpsähti vain ehkä 4 kertaa koko reissun aikana! Laukkailtiin tosi paljon  ja Osku oli tosi hyvin kuulolla. Välillä pidin rauhallisen laukan ja välillä vähän reippaamman ja  välillä baanailtiin ihan kunnolla!



Kotiinpäin tullessa Osku oli selvästi enemmän menossa. Käynti oli sille vaikeaa joten me käveltiin tosi paljon, että se tajuaa, ettei pääse yhtään lujempaa jos itsekseen ravailee ja steppailee. Saatiin muutama laukkapätkä kotiinkin päin. Tosin odotin aina ennen laukkaa, että Osku rauhoittuu täysin ja kävelee rennosti. Päästiin tähän suuntaan hyvin rojujen ohi,  muutama hyppypomppua tuli kun tuuli heilutti pressua. Lisäksi ihminen kasvimaalla oli TOOOSI jännää Oskun mielestä, se veteli jotain omaa pohkeenväistöä ja tuijotti ihmistä silmät pyörien ja korskui:D Tarpeeksi lähelle kun päästiin niin kuului papan hirnuntaa, niin sitten Osku vastasi ja koitti päästä ravilla kotiin. Pidin sen itsepäisesti käynnissä jolloin se taas steppaili. Juuri ennen kotia se rauhoittui ja pystyin antamaan jopa pitkät ohjat(: Tämä on tosi iso juttu meille ja tooosi iso harppaus parempaan! Mä olen niin ylpeä tuosta ponista<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti