keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Maastoilu tuulisella säällä...

...ei ole mun ja Oskun juttu, etenkään kun alla 2 vapaapäivää.. Ongelmat alkoi heti kotipihassa ja meno jatkui lähes koko maaston ajan. Hengissä kumminkin selvittiin. Ja pahoittelut, että tässäkin muutama vanha julkaisematon kuva.



Nousin pihassa selkään normaalisti ja lähdettiin liikkeelle. Osku otti 3 askelta ja sitten alkoi peruuttelu, perä lensi ja steppaili paikoillaan. Hetken päästä päästiin lähtemään ja Osku oli iha tuhottoman säikky! Se sai hepulin ihan kaikesta mahdollisesta. Päästiin toiseen risteykseen joka on n. 200 m kotoolta ja siinä sitten taas sama peruuttelu pusikkoon ja koitettiin kääntyä kotiin ja se mitä en olisi ikinä uskonut, OSKU NOUSI PYSTYYN! Se ei ole ikinä tehnyt mitään sinne päinkään! Ei se pahasti noussut, mutta kumminkin! Päästiin siitä hetken päästä taas jatkamaan ja säikähdettiin varmaan 20 kertaa kaikkea turhaa, kerran jopa siten, että poni otti jalat alle ja muutaman laukka-askeleen. Osku siis säikähtää aina vain säpsähtämällä, yli vuoden aikana 2 kertaa ennen tätä on lähtenyt ns. karkuun kun pelästyy. Lammen kohdalla tuli taas ongelmia, peruuttelua, pukittelua, kaikki 4 jalkaa ilmaan hyppyjä jne. En tehnyt mitään muuta kuin istuin ja katsoin, ettei ojaan tiputa. Tosin kotiin päin en päästänyt menemään senttiäkään. Vaikka peruutetaan maastoon päin, mutta kotiin ei tuolla käytöksellä päästä. Tästä päästiin n.5 min tappelun jälkeen jatkamaan matkaa, tosin vain 3 metriä ja sama uudestaan. Siinä meni toiset 5 min, mutta sitten taas päästiin jatkamaan ja otin suoraan raville. Ravattiin koko matka järvelle, tosin alamäet käveltiin. Takaisin päin myös ravissa kaikki muut kohdat paitsi alamäet. Laukkaa otin vain yhdessä kohdassa n. 7 askelta. Oli Oskun mielestä outoa kun mäet jotka aina laukataan täysiä, pitikin tulla ravissa. Osku säikähti varmaan valehtelematta 40 kertaa koko maaston aikana! :D



Kumpa se nyt ei alottaisi tuollaista mesoomista aina kun lähdetään ilman pappaa.. Edelliset kerrat kahdestaan maastossa on mennyt niin hyvin! Nyt pitää vaan toivoa, että ensi kerta menee paremmin ja tuo oli vaan joku ihme kiukuttelu päivä Oskulla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti