sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Hevosten pikkujoulukännit

Tosiaan tänään siis kävi kengittäjä heittämässä kengät ja hokit hepoille jalkoihin.  Nyt pääsee ainakin maastoilemaan ja nyt kun on pakkasta niin kentällekkin ainakin käyntityöskentelyä tekemään.
Ponithan aina kengitetään rauhoitettuna, ollaan todettu se hyväksi keinoksi, etenkin Oskun kohdalla. Eikä se ole niin vaikeaakaan, kun saa haettua reseptillä sellaisen lääke ruiskun millä vaan laitetaan litkua kielen alle. Sitten kestää 30 min, ettäs se alkaa vaikuttamaan. Lisäksi poneille riittää yksi ruiskullinen puoliksi, eli 1.5ml per heppa. Olihan ne molemmat ponit vuorollaan aika tokkurassa, mutta Osku piristyi jo sitten kun pappaa kengitettiin ja Pappakin  oli jo täysin hereillä kun saivat heinät 2 aikaan.



Oskulla saatiin etusiin viime talvella käytetyt kengät vielä laitettua, mutta taakse piti laittaa ihan uudet kengät. Osku nyt saa sitten ympäri vuoden pitää kenkiä tästä lähtien, kesällä ehkä kuukaudeksi otetaan pois ja silloin Osku saa enemmän olla laitumella ja vaan rentoa liikutusta. Sillä kuluu kaviot todella paljon, edestä varpaat kuluu ihan olemattomiin, ei jää siihen ollenkaan sitä seinämää. Nytkin kengittäjä vaan vähän pystyi ottamaan siitä edestä pois, pihdeillä tosin ei ollenkaan. Oskulla oli myös vasemmassa etukaviossa joku vanhan paiseen jälki. Takajaloista Osku kuluttaa tosi paljon ulkoreunaa eikä siitä saanut millään otettua yhtään, sisäreunasta piti vähän raspata(ei tule mieleen oikeaa sanaa), että sai kaviot tasaiseksi.


Väsy poni



Papalla saatiin kaikkiin jalkoihin vielä viime vuotiset kengät. Papalla on ihan Oskun vastakohta kaviot. Ne kasvaa hyvin, ja kuluu taisaiseti joka paikasta. Etujaloissa Papalla oli kunnon seinämä edessä, sai pihdeillä kunnolla leikata pois kaviota. Viime vuoden takakengät meni Papalle ihan suoraan ilman suurempia muokkauksia.

Pappa odottamassa vuoroaan.


Osku oli hetken tarhassa vielä väsy, mutta piristyi nopeasti.


Nythän tosiaan Reijo on päässyt kotiin takaisin, niin saan kyytejä tallille useammin (etenkin nyt kun on loma tammikuuhun asti). Ja lisäksi saa kuvaajankin aina mukaan!  Ja tämän postauksen kuvat on puhelimella otettu kun kamera jäi kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti