tiistai 23. joulukuuta 2014

Humpuuttelua talvisissa maisemissa.

Nyt tänne Porvooseenkin on satanut pieni lumipeite, tallilla taisi olla noin 5 cm lunta. Kunpa ne nyt pysyisi joulun yli edes! Tänään oli pieni pakkanen, mutta silti tarpeeksi kylmä, ettei tullut tilsoja, ainakaan kovin pahasti. Enemmän poneille suli kavioihin sellaiset jäiset klimpit, jotka kyllä lähti aika hyvin pois.  Ratsastuksen aikana molemmilta riitti, että otti kerran pois ja sitten tietty ennen ratsastusta ja jälkeen.



Menin molemmilla ilman satulaa pikku humpuuttelua kentällä.
Papalla vaan käyntiä enimmäkseen pitkin ohjin. Hetken ohjat kerättynä ja muutama hassu voltti  ja ympyrä tehtiin molempiin suuntiin. Pappa oli todella laiskalla päällä, ei kuunnellut pohjetta yhtään. Laiskuuden lisäksi se oli myös kovin itsepäisellä päällä, ei kuunnellut muita apuja kun pysäytys apuja tai ääniä (yllätys sinänsä ponilta joka haluaa vaan olla ja syödä).



Mitähän kiinnostavaa siellä aidan vieressä maassa oli.. ?

Nähtävästi jossain kaukaisuudessakin on jotain kovin kiinnostavaa.. :D


 Oskulla sitten otin kaikki askellajeja ja vähän väistöjä ja muuta. 
Osku oli tosi energinen ja ei millään malttanut tehdä mitä pyysin, etenkään ravissa. Oskun mielestä olisi pitänyt mennä vaan täysiä ja mietti sitten miksi kaadutaan.
Oskulla on selvästi avut unohtunut ja se teki taas samaa kun viime vuoden elokuussa, jolloin sitä alettiin ratsastamaan. Nimittäin pukittaa pohkeesta.. Heti kun vähän puristi pohkeella niin se pukitti pienen pienen pukin. Se onneksi loppui sitten kun kolmannen kerran siirryttiin raviin.
Laukkaa sai yrittää 6 kertaa ennen kuin onnistui. Ensin se vain otti muutaman askeleen ja alkoi sitten riuhtomaan päätä tai tekemään niitä 5 cm maasta minipukkeja. Lopulta onneksi saatiin yksi laukka pitkäsivukin vasempaan kierrokseen. Siihen oli hyvä lopettaa ja ottaa loppuravit ja käynnit.
Kävin Oskua taluttelemassa ratsastuksen jälkeen vähän maastossa, poni oli niin pörheänä että! Ravaili siellä vierellä kaula ylhäällä kaarella, korvat pystyssä ja pörisi kun mikäkin näyttelyori! :D
Siitä olisi tullut hyviä kuvia, mutta olin liikenteesä yksin kun Reijo siivosi tarhaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti