sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Vieläkö saadaan sinut pitää vai onko aika päästää irti?

Papi on nyt ollut vähän kipeänä.. Syömisen se lopetti viikko sitten perjantaina lähes kokonaan.. Heinää söi maksimissan 1-2kg päivässä. Ei kelvannut leipä, mitkään lisärehut ei mikään. Ei edes vesi maistunut. Vaikka veteenkin laitettiin milloin hunajaa ja milloin omenamehua yms. Sunnuntaina se alkoi jo tärisemään hulluna kun ei voinut pitää kroppaa enää lämpimänä kun ei ollut syönyt mitään niin ei kroppa joutunut tekemään mitään että ruuat sulaa ja keho pysyy lämpimänä yms.. Sitten laitettiin molemmat loimet päälle mitä meillä on ja koitettiin syöttää kaikki mitä vaan voi syöttää. Söi se vähän silloin maasta ruohoa, mutta sitä kun ei oikein ole tähän aikaan..
Hepat eristestettiin eri aitauksiin siten, että Papalle jäi talli käyttöön ja pieni ulkoalue. Eristys sen takia, että Papalla olisi koko ajan heinää tarjolla ja vettä, ettei Osku ehdi syödä niitä ja siksi, ettei Osku kiusaa Pappaa kun sillä ei sellaiseen energia ja voimat riittänyt.






Tiistaina ell tuli katsomaan Papan suun, sillä ajattelin vian olevan siellä ja se on helpoin ja kannattavin alussa heti tarkistaa. Sieltä ei löytynyt kun muutama pieni hammaspiikki joiden ei pitäisi haitata syömistä.. Tiedä sitten haittaako vai ei, ell ei kuitenkaan raspannut niitä pois.. Mielestäni ne olisi ihan hyvin voinut raspata pois silloin heti, ties vaikka ne onkin kipeästi siellä. Samalla ell antoi suoraan mahaan vettä ja suoloja ja kuunteli myös suolistoääniä, eikä kuulunut mitään ihmeempiä. Jatkettiin ponien eristystä ja Papalle tuputettiin kaikkea mahdollista syötävää. Eipä se edelleenkään syönyt mitään kun muutaman kilon heinää päivässä, jos sitäkään. Se kuihtui ihan silmissä.



Nyt viikonlopun aikana Pappa on syönyt vähän paremmin ja juonut myös. Melkein jo normaalisti. Nyt seuraillaan ja toivotaan, että alkaa syömään normaalisti. Muuten Papi on kuitenkin ollut aika lailla oma itsensä koko tämän ajan vaikka oli yli viikon syömättä kunnolla. Kertoilen täällä blogin puolella lisää Papan voinnista sitten kun on taas jotain kerrottavaa, joko hyvää tai huonoa kerrottavaa.



Ja ennenkuin kukaan sanoo mitään, että miksi ei ole viety klinikalle yms. Niin se asia ei ole minun päätettävissäni mitä Papalle tehdään.. Itse veisin klinikalle tutkimuksiin ja selvittäisin mistä johtuu, mutta tällä kertaa asiaan en voi vaikuttaa mitenkään. Minun pitää vaan toivoa parasta ja elää siinä uskossa, ettei ole mitään vakavaa ja saadaan pitää Pappa vielä meidän seurana pitkän aikaa. Jos ei tästä helpotu ja parane niin Papalla luultavasti edessä lähti vihreimmille laitumille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti