maanantai 11. tammikuuta 2016

Outo tyyppi

Noilla otsikon sanoilla Milla Oskua kuvaili kun kerroin ja ihmettelin hänelle sen uusinta tempausta. Lauantaina kengittäjä tosiaan oli käynyt vaihtamassa kengät ja laittamassa hokit vihdoinkin. Tai ainakin yrittämässä. Itse en ollut paikalla, mutta tämä on hevosten liikuttajalta kuultua. Papan kanssa ei mitään ongelmaa, se sai lisäksi vielä tilsakumit etusiin kun sillä on aina kamalat tilsat etusissa. Osku sen sijaan oli eri mieltä. Tämä oli Oskun toinen kengitys ikinä ilman rauhoitusta. Etukaviot oli saatu hoidettua kuntoon ilman sen suurempia häslinkejä. Takakenkiä sen sijaan se ei antanut laittaa ollenkaan. Pomppi vaan kolmijalkaisena aina karkuun.. Kipuja mietittiin, mutta askellus ihan puhdas joka suuntaan joka tavalla, antaa kaviot ottaa ihan ilman ongelmia ja muutakin. Päädyttiin siihen, että näyttäisi siltä, ettei se vaan antanut niitä kenkiä laittaa takasiin ilman rauhoitusta. Nyt se on sitten vaan etukengillä kunnes saadaan kengittäjä uudestaan, mahdollisesti jo alkuviikosta, käymään ja silloin annetaan vähän rauhoitusta ja kokeillaan uusiksi.

Eilen, sunnuntaina mentiin Reijon ja Nucan kanssa tallille. Päästin Oskun ensin kentälle juoksemaan, vaan eihän se mihinkään juossut. Lähti ravaamaan, mutta totesi, ettei se ole kivaa. Selvästi aristi nyt takakavioita kun ei ole kenkiä. Käynnissä ei mitään, mutta ravissa takajalat otti paljon lyhyempäää ja varovaisempaa askelta.


Päätin, että turhaa sitä siinä juoksuttaa kun se ei selvästi ole sen mielestä kivaa. Laitoin ohjat takaisin kiinni ja tein käynnissä vähän avotaivutusta ja muuta pientä molempiin suuntiin. Ratsastus kesti ehkä noin. 15 min yhteensä, eli ei todellakaan kauaa. Mutta sai Osku ainakin pientä jumppaa edes, jospa nyt saataisiin takasiinkin kengät niin pääsisi paremmin treenaamaan kun ei ole niin kauhean kovat pakkasetkaan enään.


Tänään tietokoneen laturi sanoi itsensä irti, eli nyt ainastaan puhelimella voin tänne kirjoitella niinkuin tämänkin ole sopertanut puhelimella. Koitetaan mahdollisimman nopeasti hankkia uusi laturi, niin pääsee taas koneella bloggaamaan. Ongelmana on vaan kun meidän tietokone on vähän erikoisempi niin laturi pitää tilata jostain ihme sivustoilta jostain Kiinasta tyyliin.. :D
No sitä odotellessa, tilaukseen se on laitettu jokatapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti