maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vuoden 2016 ekat pomput

Osku tosiaan korkkasi pomppukauden tässä eilen, sunnuntaina. Johan me kuitenkin ollaan jos huhtikuun puolivälissä. Ollut pompuista koko talven tauko ja kunto muutenkin ponilla huono, kun niin paljon joutunut tekemään pelkkää käyntityöskentelyä. Joten aloitetaan tää pomppukausi aika varovasti. Tänään tein ensin paljon maastakäsin tehtäviä Oskunkanssa, siitä jatkettiin sitten pelkkä riimu päässä lönköttelemään liinassa. Kentän toiseen päähän olin laittanut jo ympyrälle kaksi kavalettia valmiiksi.
Ihana poni osaa ihan ittekseen venytellä alas





Niistä sitten alotettiin ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Oskulle on aina ollut vaikeampaa mennä esteitä kaarevalla uralla, niinpä jouduin vähän soveltamaan ja laittamaan ns. kaksi kavalettia yhteen, ettei ponski kiertele vaan niitä miten haluaa. Ravissa Osku ei melkein ikinä malttanut tulla ihan vaan astumalla yli vaan aina melkeinpä teki hypyn ja siitä jatkoi ravilla kuitenkin matkaansa.
Laukassa taas vauhti oli aika hurjaa, poni vaan paino menemään kauheeta kyytiä. Toki aina hidasti kun pyysin, mutta sitä kesti aina pari askelta ja sitten taas mentiin :D Loppua kohden alkoi kuitenkin jo vähän väsähtämään niin saatiin muutama kierros laukkaakin ihan hyvässä tahdissa.







Nyt  vaan pikku hiljaa korotetaan panoksia tässä pomppimisessa, jos kesällä saataisiin taas kerran viikkoon tai kerran pariin viikkoon sovitettua estetreenit. Ne kuitenkin on kivaa vaihtelua ja eri lihakset joutuu töihin. Toki myös se on Oskulle kivaa ja ihmisetkin tykkää vaihtelusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti